ESPN: NBA apskatnieks Smits uzaicināts uz pārrunām ar Ņujorkas «Knicks»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēļu apskatnieks Kenijs Smits, kurš savas karjeras laikā nav trenējis nevienu basketbola komandu, šonedēļ piedalīsies darba intervijā ar Ņujorkas «Knicks» komandu, kas meklē galveno treneri, ziņo ESPN.

Smits ticis izvirzīts kā viens no pretendentiem uz «Knicks» galvenā trenera amatu. Laika posmā no 1987. līdz 1997. gadam viņš kā spēlētājs pārstāvēja tādas NBA komandas kā Sakramento «Kings», Atlantas «Hawks», Hjūstonas «Rockets», Detroitas «Pistons», Orlando «Magic» un Denveras «Nuggets», divreiz kļūstot par NBA čempionu.

Pēc tam Smits, kurš ir dzimis Ņujorkā, kļuva par NBA apskatnieku televīzijas kanālā TNT, bet trenera karjerai nepievērsās. Tādējādi, ja Smits kļūs par «Knicks» galveno treneri, viņš piedzīvos debiju profesionāla basketbola trenera amatā.

«Knicks» pagājušajā nedēļā no darba atlaida pēdējo divu gadu komandas galveno treneri Džefu Hornačeku. Uz viņa vietu, neskaitot Smitu, varētu pretendēt arī Marks Džeksons, Maiks Vudsons, Deivids Fizdeils, Džerijs Stekhauss un Deivids Blats.

Blats šobrīd ir Turcijas kluba Stambulas «Dariššafaka» galvenais treneris, turklāt pagājušajā nedēļā viņš triumfēja ULEB Eirokausā. Tāpat «Dariššafaka» komandas treneru kolektīvā ir arī latvietis Oskars Ernšteins.

Jau pagājušās nedēļas nogalē tika vēstīts, ka uz pārrunām uzaicināts bijušais Memfisas «Grizzlies» stūrmanis Fizdeils, bet šonedēļ «Yahoo» ziņoja, ka intervija ar «Knicks» komandu būs arī savulaik Toronto «Raptors» strādājušajam Stekhausam. Fizdeilam būs pārrunas arī ar Fīniksas «Suns» komandu, kamēr par Stekhausu ir interese arī Orlando «Magic» un Šarlotas «Hornets» vienībām.

«Knicks» šosezon ar 28 uzvarām 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma 11. vietu, jau piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Tikmēr komandas lielākajai zvaigznei Kristapam Porziņģim februārī vienā no mačiem plīsa ceļgala krusteniskās saites, tāpēc laukumā viņš varētu atgriezties tikai gada beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu