Embīds ar 23 punktiem un «76ers» uzvaru debitē NBA «play-off»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs ceturtdien ar 23 punktiem un uzvaru pret Maiami «Heat» debitēja Filadelfijas «76ers» centra spēlētājs Žoels Embīds.

«76ers» viesos ar rezultātu 128:108 (37:33, 26:31, 33:30, 32:14) pārspēja «Heat» un Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā izvirzījās vadībā 2-1. Rezultatīvākais spēlētājs Filadelfijas vienības rindās bija Embīds, kurš bez 23 punktiem izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas.

Embīds bija spiests izlaist pēdējās desmit spēles lauzta sejas kaula dēļ. Tādējādi atgriešanās maču pret «Heat» viņam nācās aizvadīt ar karbona aizsargmasku.

«Tas bija apgrūtinoši,» par spēlēšanu ar masku izteicās Embīds. «Taču tas ir vienīgais veids, kā šobrīd varu aizvadīt spēles. Man bija jātiek galā ar diskomfortu, kas arī veiksmīgi izdevās.»

Savukārt cits izslēgšanas spēļu debitants Bens Simonss izcēlās ar «double-double», gūstot 19 punktus un sakrājot 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr pretinieku komandas sastāvā 23 punktus guva Gorans Dragičs, bet «double-double» ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām sakrāja Džastiss Vinslovs.

Citā spēlē trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Ņūorleānas «Pelicans», kas savās mājās Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar rezultātu 119:102 (36:20, 28:25, 27:25, 28:32) apspēlēja Portlendas «Trail Blazers» vienību.

Rezultāts šajā sērijā tādējādi kļuvis 3-0 «Pelicans» labā.

Uzvarētāju komandas sastāvā 30 punktus 30 minūtēs guva Nikola Mirotičs, kamēr «double-double» ar 28 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām pievienoja Entonijs Deiviss.

Savukārt zaudētāju komandas rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 22 punktiem bija Kristians Džeimss Makolums, bet vēl 20 punktus guva Aminu Alfaruku un Demjens Lilards.

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē ar rezultātu 97:110 (23:26, 23:26, 26:32, 25:26) cieta zaudējumu pašreizējai NBA čempionei Goldensteitas «Warriors».

Bertāns spēlēja 20 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Viņš iemeta vienu no trim tālmetieniem un trāpīja abus «sodiņus». Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja trīs piezīmes, bet, viņam esot laukumā «Spurs» guva par punktu vairāk nekā ielaida.

Latviešu basketbolista pārstāvētā komanda tādējādi ir nonākusi zaudējuma attālumā no sezonas beigām, jo rezultāts sērijā ir 0-3.

Rietumu konferences ceturtdaļfināli

  • Hjūstonas «Rockets» - Minesotas «Timberwolves»; sērijā 2-0
  • Oklahomasitijas «Thunder» - Jūtas «Jazz»; sērijā 1-1
  • Portlendas «Trail Blazers» - Ņūorleānas «Pelicans»; sērijā 0-3
  • Goldensteitas «Warriors» - Sanantonio «Spurs»; sērijā 3-0

Austrumu konferences ceturtdaļfināli

  • Toronto «Raptors» - Vašingtonas «Wizards»; sērijā 2-0
  • Klīvlendas «Cavaliers» - Indiānas «Pacers»; sērijā 1-1
  • Filadelfijas «76ers» - Maiami «Heat»; sērijā 2-1
  • Bostonas «Celtics» - Milvoki «Bucks»; sērijā 2-0

Pagājušajā sezonā NBA finālā uzvarēja «Warriors», kas sērijā ar 4-1 pārspēja «Cavaliers». Šīs abas komandas finālā spēlēja iepriekšējos trijos gados pēc kārtas. 2015. gadā uzvarēja Goldensteita, bet 2016. gadā Klīvlenda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu