«Cavaliers», «Bucks» un «Wizards» panāk izlīdzinājumu NBA «play-off» sērijās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Klīvlendas «Cavaliers», Milvoki «Bucks» un Vašingtonas «Wizards» basketbolisti svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs guva uzvaras un panāca izlīdzinājumu savās Austrumu konferences sērijās.

Pērnā gada NBA vicečempione «Cavaliers» viesos ar 104:100 (30:24, 30:26, 20:28, 24:22) uzvarēja Indiānas «Pacers», bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Kārtējo reizi ļoti rezultatīvs bija «Cavaliers» līderis Lebrons Džeimss, kurš guva 32 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Viņš simto reizi karjerā NBA «play-off» spēlē guva vismaz 30 punktus, šajā rādītājā atpaliekot tikai no leģendārā Maikla Džordana.

Vēl uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās Kails Korvers, kamēr «Pacers» rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija lietuvietis Domants Sabonis, bet pa 17 punktiem sameta Mailss Tērners un Viktors Oladipo.

«Cavaliers» spēles beigās veica izrāvienu 10:2, visus viesu komandas punktus sametot Džeimsam un Korveram. Četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām «Pacers» bija vadībā ar 93:91, taču tad sekoja Klīvlendas kluba izrāviens, panākot 101:95, beigās pārsvaru nosargājot.

Sērijas piektā spēle trešdien notiks Klīvlendā.

Tikmēr citā duelī Milvoki «Bucks» savā laukumā ar 104:102 (24:17, 27:18, 24:32, 29:35) uzvarēja Bostonas «Celtics», sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

Šajā mačā «Bucks» rindās ar 27 punktiem izcēlās vienības lielākā zvaigzne Jannis Adetokunbo, kamēr Kriss Midltons sameta 23 punktus. Savukārt «Celtics» no zaudējuma neglāba Džeilena Brauna 34 gūtie punkti.

Spēles izskaņā «Bucks» basketbolists Malkolms Brogdons ar tālmetienu panāca 102:100 mājinieku labā, taču Els Horfords ar diviem soda metieniem atjaunoja neizšķirtu. Tomēr pēdējais vārds piederēja Adetokunbo, kurš 5,1 sekundi pirms sirēnas bija precīzs no groza apakšas.

Šīs sērijas piektā spēle otrdien notiks Bostonā.

Savukārt Vašingtonas «Wizards» mājās ar rezultātu 106:98 (22:30, 18:21, 40:29, 26:18) uzvarēja regulārā čempionāta labāko komandu Austrumu konferencē Toronto «Raptors», sērijā arī panākot 2-2.

Bredlijs Bīls un Džons Vols uzvarētājiem guva attiecīgi 31 un 27 punktus, Volam izdarot arī 14 rezultatīvas piespēles, kamēr «Raptors» neglāba Demara Derouzena 35 punkti.

Šajā sērijā piektais mačs trešdien tiks aizvadīts Toronto.

Jau vēstīts, ka svētdien latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda izcīnīja uzvaru Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē, izglābjoties no sezonas beigām.

«Spurs» savā laukumā ar rezultātu 103:90 (30:22, 26:20, 21:29, 26:19) pārspēja Goldensteitas «Warriors». Sērijā līdz četrām uzvarām «Spurs» gan joprojām ir iedzinējos ar 1-3.

Tāpat kā sērijas trešajā spēlē, arī šajā mačā «Spurs» komandu vadīja itāļu speciālists Etore Mesina, jo galvenais treneris Gregs Popovičs trešdien zaudēja savu sievu Erīnu, ar kuru bija precējies vairāk kā četrdesmit gadus.

Bertāns šajā mačā laukumā bija divarpus minūtes, kuru laikā izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, pieļāva vienu kļūdu un tika pie vienas piezīmes.

Rietumu konferences ceturtdaļfināli

  • Hjūstonas «Rockets» - Minesotas «Timberwolves»; sērijā 2-1
  • Oklahomasitijas «Thunder» - Jūtas «Jazz»; sērijā 1-2
  • Portlendas «Trail Blazers» - Ņūorleānas «Pelicans»; sērijā 0-4
  • Goldensteitas «Warriors» - Sanantonio «Spurs»; sērijā 3-1

Austrumu konferences ceturtdaļfināli

  • Toronto «Raptors» - Vašingtonas «Wizards»; sērijā 2-2
  • Klīvlendas «Cavaliers» - Indiānas «Pacers»; sērijā 2-2
  • Filadelfijas «76ers» - Maiami «Heat»; sērijā 3-1
  • Bostonas «Celtics» - Milvoki «Bucks»; sērijā 2-2

Pērn par NBA čempioni otro reizi pēdējo trīs gadu laikā kļuva Goldensteitas «Warriors», kas sērijā ar 4-1 pieveica Klīvlendas «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu