ESPN: Kurucam konflikts ar «Barcelona»; līguma izpirkuma maksa 4 miljoni eiro

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbolistam Rodionam Kurucam, kurš pagājušajā nedēļā pieteicās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, ir nesaskaņas ar Spānijas klubu «Barcelona», vēsta ESPN.

ESPN analītiķis Maiks Šmics šomēnes bija devies uz Spāniju, kur klātienē vēroja Kurucu spēlējam «Barcelona» fārmklubā pēc spēka valsts otrajā līgā.

«Kurucs guva 16 punktus pirmajā puslaikā, uzbrūkot grozam no perimetra un arī carugājienos, taču nodemonstrēja arī sliktus laukumā pieņemtos lēmumus un vājas darbības aizsardzībā,» raksta Šmics.

Spānijas otrajā līgā Kurucs šosezon piedalījies 15 mačos, gūstot 10,6 punktus vidēji spēlē. Šmics uzsver, ka Latvijas basketbolists laukumā bieži pārāk daudz cenšas sevi pierādīt.

«Viņš ir sarežģītā situācijā, kad dodas laukumā Spānijas otrās līgas mačos. Viņš bieži pārcenšas, mēģinot sevi pierādīt. Kurucs trenējas tikai ar pirmo komandu. Domājot vienīgi par punktu gūšanu, ir radies sasprindzinājums starp viņu, treneri un komandas biedriem,» raksta Šmics.

ESPN analītiķis arī atzīmē, ka pēdējās 5 no 6 spēlēm Spānijas otrajā līgā Kurucs vidēji guvis 23,4 punktus, metienus no spēles realizējot ar 63,6% precizitāti (trīspunktu metieniem 35,3%).

NBA skautu redzeslokā Kurucs nonāca 2014. gadā, kad viņš ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu. Gadu vēlāk viņš no «VEF Rīga» pārcēlās uz «Barcelona», taču tā arī nav izdevies nostiprināties pirmajā komandā.

Kurucs šosezon «Barcelona» pirmās komandas sastāvā ULEB Eirolīgā piedalījās 4 mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) viņš 5 spēlēs vidēji guvis 2,8 punktus.

Patlaban 20 gadus vecais Kurucs arī pērn bija pieteicies NBA draftam, taču nepilnas divas nedēļas pirms ceremonijas viņš savu dalību atsauca. Arī šogad līdz 11. jūnijam Latvijas basketbolists dalību NBA draftā var atsaukt.

ESPN vēsta, ka «Barcelona» kluba vadība pērn bija pret Kuruca dalību NBA draftā. Vairākas komandas esot izrādījušas interesi izvēlēties latvieti pirmajā kārtā (Top 30), taču to apgrūtinājusi lielā līguma izpirkuma summa - 4 miljoni eiro.

Kurucam ir līgums ar «Barcelona» uz vēl vienu sezonu. Latvijas basketbolists esot atteicies no līguma pagarināšanas, kas radījis konfliktu ar kluba vadību, ziņo ESPN.

ESPN izveidotajā rangā Kurucam tiek dota 37. vieta šā gada NBA draftā jeb jauno spēlētāju izvēles ceremonijā. Latvijas basketbolists tiek raksturots kā atbilstošs spēlētājs NBA standartiem, jo viņam ir labi auguma parametri (dažādos avotos augums no 203 cm līdz 206 cm) un labas dotības spēlei uzbrukumā.

Pērn novembrī Kurucs debitēja Latvijas valstsvienībā, piedaloties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, laukumā dodoties trīs mačos, taču netika pie ievērojama spēles laika.

2018. gada NBA drafts risināsies 21. jūnijā Bruklinā, Ņujorkā (ASV). Pērn ar 25. numuru tika izvēlēts Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks. Viņu izraudzījās Orlando «Magic», taču tiesības uz spēlētāju aizmanīja uz Filadelfijas «76ers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu