NBA drafta kandidāts Kurucs gatavs šovasar palīdzēt Latvijas U-20 izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta kandidāts Rodions Kurucs paudis vēlmi palīdzēt Latvijas U-20 basketbola izlasei Eiropas čempionāta B divīzijā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas U-20 izlase, kurai pērn nevarēja palīdzēt daudzi basketbolisti, pērn izkrita no Eiropas čempionāta augstākās divīzijas, tāpēc šogad tā sacentīsies B divīzijā. Turnīrs no 13. līdz 22.jūlijam notiks Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā.

Iecerēts, ka komanda gatavošanos turnīram sāks 11.jūnijā, bet treniņi lielākoties paredzēti Rīgā. Savukārt 18. un 19.jūnijā Kauņā tiks aizvadīti pārbaudes mači pret Lietuvas vienaudžiem, bet 3. un 4.jūlijā tiks uzņemta Krievija, kamēr 7. un 9.jūlijā gaidāmas cīņas pret Gruziju. Vēl tiek meklēti pretinieki divām pārbaudes spēlēm jūnija beigās.

Šobrīd vēl turpinoties kandidātu apzināšanas process. Komandas potenciālie līderi ir spēlētāji, kuri pirms četriem gadiem Eiropas U-16 čempionātā Rīgā deva lielāko ieguldījumu otrās vietas izcīnīšanā. Kristers Zoriks ir atveseļojies pēc pagājušā gada sākumā piedzīvotā ceļgala krustenisko saišu plīsuma, bet šogad izmantojis iespēju paņemt «medicīnisko pauzi» un nepiedalās spēlēs, lai varētu būt ASV augstskolas komandas ierindā četrus nākamos gadus.

Savukārt Kurucs un Artūrs Strautiņš lielākoties spēlē attiecīgi Spānijas un Itālijas otrajās līgās. Visi apstiprinājuši vēlmi spēlēt Eiropas čempionātā, kur uzdevums būs viens - atgriezties A divīzijā.

Kurucs pieteicies šī gada NBA draftam, bet ikdienā viņš spēlē slavenā Spānijas kluba Barselonas «Lassa» otrajā komandā. Basketbolists šajā sezonā tika izsaukts arī uz pieaugušo valstsvienības 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, kur gan viņam tika epizodiska loma.

Tikmēr kļuvis skaidrs, ka Latvijas U-20 izlasei šajā vasarā nevarēs palīdzēt centra pozīcijas spēlētājs Kārlis Garoza, kuru piemeklējušas veselības problēmas.

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris ir Agris Galvanovskis.

Savukārt Latvijas U-18 izlase gatavošanos Eiropas čempionātam, kas no 28.jūlija līdz 5.augustam notiks Ventspilī, Liepājā un Rīgā, uzsāks 18.jūnijā. Iespējams, pirms tam tiks noorganizēti dažu dienu treniņi tālākajiem kandidātiem. Gatavošanās laikā paredzētas treniņnometnes Liepājā un Ventspilī.

Pirmās pārbaudes spēles plānotas 7. un 8.jūlijā Liepājā ar Lielbritānijas komandu, bet 13. un 14.jūlijā Rīgā viesosies Vācijas juniori, kamēr no 18. līdz 20.jūlijam Ventspilī notiks Baltijas kausa izcīņa, kurā bez Lietuvas un Igaunijas junioru izlasēm piedalīsies arī Spānija. Visas trīs vienības spēlēs Eiropas čempionātā, turklāt pirms diviem gadiem šā gadugājuma konkurencē spāņi bija pirmie, bet lietuvieši - otrie.

Pēdējā pārbaudes spēle pirms Eiropas čempionāta sākuma būs 25.jūlijā Ventspilī ar Francijas junioriem.

Arī Latvijas U-18 izasē gatavību palīdzēt komandai izteikuši vairāki potenciālie līderi, tostarp Artūrs Kurucs un Artūrs Žagars, kuri ikdienā spēlē Spānijā.

Latvijas U-18 valstsvienību vada Artūrs Visockis-Rubenis.

Tikmēr Mārtiņa Gulbja vadītā Latvijas U-16 izlase šogad startēs Eiropas čempionātā Serbijas pilsētā Novisadā, kas notiks no 10. līdz 18.augustam

Gulbis divreiz mēnesī svētdienā rīko brīvprātīgos treniņus, lai vasarā spēlētāji būtu labāk gatavi prasībām jau no koptreniņu pirmās dienas.

Oficiālā treniņnometne sāksies 2.jūlijā, bet 14. un 15.jūlijā Rīgā viesosies Izraēlas kadetu izlase, 21. un 22.jūlijā Ventspilī paredzētas divas spēles ar Ukrainas izlasi, no 30. jūlija līdz 1.augustam komanda piedalīsies Baltijas kausa izcīņā Tallinā, spēlējot ar Lietuvu, Igauniju un Somiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu