«Rockets» un «Jazz» pietuvojas NBA «play-off» otrajai kārtai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Hjūstonas «Rockets» un Jūtas «Jazz» komandas pirmdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla.

Regulārā čempionāta uzvarētāja «Rockets» viesos ar 119:100 (21:21, 29:28, 50:20, 19:31) pieveica Minesotas «Timberwolves», sērijā arī panākot 3-1.

«Rockets» aizvadīja lielisku trešo ceturtdaļu, kurā tā pamanījās iemest 50 punktus, kas bija par 30 punktiem vairāk, nekā iespēja «Timberwolves». Hjūstonas klubs vēl nekad savā vēsturē viena ceturkšņa laikā nebija iemetis 50 punktus.

Līdera lomu Hjūstonas komandas sastāvā uzņēmās Džeimss Hārdens, kurš atzīmējās ar 36 punktiem, 22 no tiem gūstot tieši trešajā ceturtdaļā.

«Domāju, pretiniekam ir diezgan bailīgi redzēt, ka mēs tiešām spēlējam labi aizsardzībā un pie viena esam lieliski uzbrukumā,» apmierināts ar «Rockets» sniegumu bija Hārdens. «Jau no paša izslēgšanas spēļu sākuma cenšamies labi spēlēt abos laukuma galos.»

Vēl «Rockets» sastāvā 25 punktus guva Kriss Pols, kamēr «Timberwolves» rindās ar 22 punktiem atzīmējās Karls Entonijs Taunss, bet 19 punktus pievienoja Džimijs Batlers.

Šīs sērijas nākamais mačs notiks trešdien Hjūstonā.

«Jazz» basketbolisti Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 113:96 (24:30, 34:22, 32:21, 23:23) pārliecinoši pieveica Oklahomasitijas «Thunder», sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Vēl vienu lielisku maču «Jazz» sastāvā aizvadīja debitants Donovans Mičels, kurš iemeta 33 punktus. Līdz šim vēl neviens debitants Jūtas kluba vēsturē vienā «play-off» spēlē nebija iemetis tik daudz punktu. Iepriekšējais rekords ar 31 punktu piederēja leģendārajam Karlam Melounam.

«Jazz» sastāvā 20 punktus iemeta Džo Inglss, kamēr «Thunder» no neveiksmes neglāba Pola Džordža 32 punkti, bet Rasels Vestbruks pievienoja 23 punktus un 14 atlēkušās bumbas.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks trešdien «Thunder» laukumā.

Rietumu konferences ceturtdaļfināli

  • Hjūstonas «Rockets» - Minesotas «Timberwolves»; sērijā 3-1
  • Oklahomasitijas «Thunder» - Jūtas «Jazz»; sērijā 1-3
  • Portlendas «Trail Blazers» - Ņūorleānas «Pelicans»; sērijā 0-4
  • Goldensteitas «Warriors» - Sanantonio «Spurs»; sērijā 3-1

Austrumu konferences ceturtdaļfināli

  • Toronto «Raptors» - Vašingtonas «Wizards»; sērijā 2-2
  • Klīvlendas «Cavaliers» - Indiānas «Pacers»; sērijā 2-2
  • Filadelfijas «76ers» - Maiami «Heat»; sērijā 3-1
  • Bostonas «Celtics» - Milvoki «Bucks»; sērijā 2-2

Pērn par NBA čempioni otro reizi pēdējo trīs gadu laikā kļuva «Warriors», kas sērijā ar 4-1 pieveica «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu