Timma palīdz «Baskonia» izglābties no sezonas beigām ULEB Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma otrdien guva astoņus punktus, palīdzot Spānijas klubam Vitorijas «Kirolbet Baskonia» izcīnīt uzvaru ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē pret Turcijas vienību Stambulas «Fenerbahce Doguš».

«Kirolbet Baskonia» savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 88:83 (19:20, 28:18, 20:28, 21:17), taču sērijā līdz trim uzvarām joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

«Fenerbahce Doguš» ir iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas čempione, šajā sērijā uzvarot pirmajos divos mačos savā laukumā.

Sērijas ceturtais mačs ceturtdien atkal notiks Vitorijā.

Timma otrdien spēlēja 29 minūtes un vienu sekundi, kamēr cits Vitorijas vienības latviešu basketbolists Rinalds Mālmanis bija spēles pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Latvijas izlases spēlētājs Timma trāpīja vienīgo divpunktnieku un divus no četriem trejačiem, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu pretinieku piespēli un pieļāva divas kļūdas. Tāpat viņš nopelnīja vienu piezīmi, izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu, kas ļāva tikt pie deviņiem efektivitātes rādītāja punktiem.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Rodrigs Bobuā, bet ar «double-double» izcēlās gruzīns Tornike Šengelija, kurš guva desmit punktus un izcīnīja tikpat atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Fenerbahce Doguš» rindās čehs Jans Veselijs guva 17 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Vitorijas komanda lielāko daļu spēles bija vadībā, pēc labas otrās ceturtdaļas lielajā atpūtā ejot esot priekšā ar rezultātu 47:38. Tiesa, turpinājumā «Fenerbahce Doguš» gandrīz noķēra pretiniekus, jo pirms pēdējās ceturtdaļas spāņu klubs bija vadībā vien ar 67:66.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā «Kirolbet Baskonia» gan veica izrāvienu 15:0, panākot pārsvaru 82:66, kuru beigās ne bez grūtībām nosargāja.

Citā otrdien aizvadītā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēlē Lietuvas basketbola grands Kauņas «Žalgiris» savā laukumā ar 80:60 (21:19, 26:17, 20:14, 13:10) sagrāva Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Grieķijas klubu Pirejas «Olympiakos».

Sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām «Žalgiris» izvirzījās vadībā ar 2-1 un jau nākamajā spēlē, kas ceturtdien atkal notiks Kauņā, var sasniegt četru komandu finālturnīru.

Strēlnieks otrdien spēlēja 13 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus. Latvietis realizēja trīs no trim soda metieniem, taču aizmeta garām vienīgo divpunktnieku un abus trejačus. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, spēlē tiekot pie trim efektivitātes rādītāja punktiem.

Uzvarētājiem šajā mačā 18 punktus guva Brendons Deiviss, bet ar 13 punktiem izcēlās Pauļus Jankūns. Tikmēr «Olympiakos» rindās 14 punktus sameta Vasilis Spanulis, bet 11 punktus pievienoja Braiens Robertss.

«Žalgiris» bija labāki katrā no ceturtdaļām, pēc puslaika esot vadībā ar 47:36, bet spēles otrajā daļā pārsvaru tikai palielinot.

Sērijas pirmajā mačā Pirejās ar 87:78 uzvarēja «Žalgiris», bet otrajā mačā «Olympiakos» revanšējās ar 79:68.

ULEB Eirolīgas sezona pēc pamatturnīra noslēdzās Daira Bertāna pārstāvētajai Itālijas komandai Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» un Rodiona Kuruca pārstāvētajai Spānijas vienībai Barselonas «Lassa».

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Finālčetrinieka turnīrs 18. un 20.maijā notiks Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Pērn par turnīra čempioni kļuva «Fenerbahce», kas finālturnīra izšķirošajā spēlē ar 80:64 uzvarēja «Olympiacos» vienību, kurai pirms šīs sezonas pievienojās Strēlnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu