UEFA Čempionu līgā grandu duelis - «Real» pret «Bayern»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET kolāža

UEFA Čempionu līgas pirmo pusfināla spēli šodien savās mājās aizvada Minhenes «Bayern», kas uzņems iepriekšējo divu gadu šā turnīra uzvarētāju Madrides «Real».

Abu vienību duelis Minhenē sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Cīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

Vācijas spēcīgākā komanda «Bayern» arī šosezon ir kļuvusi par savas valsts čempioni, kamēr Madrides «Real» šosezon nestabila snieguma dēļ vairs nav uzskatāma par titula pretendenti Spānijā. Turpretim «Real» var lepoties ar divām Čempionu līgas trofejām pēdējās divās sezonās.

Abas komandas aizvadīs 25. savstarpējo spēli, kas ir līgas rekords, jo neviena cita vienība UEFA Čempionu līgas vēsturē ar kādu citu klubu nav aizvadījusi tik daudz savstarpējo maču kā Minhenes un Madrides klubi. Turklāt šī ir septītā reize, kad abas vienības tiekas pusfinālā. «Bayern» līdz šim pusfinālos uzvarējusi četras reizes, kamēr «Real» divas.

Savukārt «Real» uzvarējusi pēdējās piecās savstarpējās spēlēs, gūstot 13 vārtus un ielaižot četrus. Abu komandu pēdējā tikšanās reize bija pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kad divu spēļu summā ar rezultātu 6:3 uzvarēja Madrides klubs.

«Real» līderis Krištianu Ronaldu iepriekš nav žēlojis «Bayern» aizsardzību, gūstot septiņus vārtus pēdējo trīs maču laikā pret Vācijas komandu.

Kopumā šīs sezonas Čempionu līgas turnīrā Ronaldu guvis 15 vārtus, kas ir visvairāk starp visiem futbolistiem, kamēr Minhenes kluba uzbrukuma līderis Roberts Levandovskis izcēlies piecas reizes.

Jāuzsver, ka Madrides kluba pussargs Toni Kross savu karjeru sāka tieši «Bayern» komandā. Savukārt Hamess Rodrigess, kurš pieder «Real», uz divām sezonām ir izīrēts «Bayern», bet pret Madrides klubu spēlēt drīkstēs, lai gan bieži vien īres gadījumos tiek iekļauts punkts, ka futbolists pret iepriekšējo klubu laukumā nevar doties.

«Real» šajā spēlē varēs palīdzēt visi labākie spēlētāji, kamēr «Bayern» būs jāiztiek bez traumas guvušajiem Kingslija Komana un Arturo Vidala. Tāpat Minhenes klubam joprojām ir jāiztiek bez komandas kapteiņa Manuela Noiera, kurš ārstē traumu. Madrides komandai gan sastāvā atgriezīsies komandas kapteinis Serhio Ramoss, kurš iepriekš bija diskvalificēts.

Madrides klubs par spēcīgāko klubu Eiropā kļuvis 12 reizes, kamēr «Bayern» kontā ir piecas trofejas.

Pēdējo reizi UEFA Čempionu līgā «Bayern» uzvarēja 2013. gadā, kad Minhenes komandu tāpat kā tagad vadīja galvenais treneris Jups Heinkess. Šis vācu speciālists līdz titulam aizveda arī «Real» komandu 1998. gadā.

«Real» pērn ceturtdaļfinālā uzveica «Bayern». Atbildes duelī Madridē bija nepieciešams papildlaiks, lai noskaidrotu uzvarētāju divu spēļu summā. Divos ceturtdaļfināla mačos portugālis Krištianu Ronaldu kopā guva 5 vārtus.

Jau ziņots, ka pirmā pusfināla spēle tika aizvadīta otrdien, angļu klubam «Liverpool» savās mājās ar 5:2 pārspējot Itālijas vienību «AS Roma». Liverpūlieši bija vadībā ar 5:0, taču mača beigu daļā ielaida divus vārtus.

Iepriekšējo divu gadu UEFA Čempionu līgas uzvarētāja «Real» pusfinālā iekļuva pēc tam, kad divu maču summā ar 4:3 pieveica Turīnas «Juventus» no Itālijas, izšķirošos vārtus gūstot vien pēc 11 metru soda sitiena, kamēr «Bayern» divu maču summā ar 2:1 pārspēja Spānijas komandu «Sevilla».

UEFA Čempionu līgas pusfinālu atbildes spēles notiks pēc nedēļas - 1. maijā Madridē un 2. maijā Romā.

Cīņa par kausu jeb finālmačs notiks 26. maijā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu