«Cavaliers» neatstāj «Raptors» nekādas izredzes un sērijā triumfē ar 4-0

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pagājušās sezonas vicečempione Klīvlendas «Cavaliers» pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē ar 128:93 (30:26, 33:21, 37:25, 28:21) apspēlēja Toronto «Raptors», sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 4-0.

Pirms izslēgšanas turnīra «Raptors» tika uzskatīta par vienu no tām komandām, kas varētu aizkļūt līdz pat finālam, un arī sērijā pret «Cavaliers» tai tika piedēvēta favorītes loma, tomēr regulārā čempionāta Austrumu konferences labākā vienība sērijā pret Klīvlendas klubu neuzvarēja nevienā spēlē.

«Raptors» neveiksmi sērijā pret «Cavaliers» piedzīvojusi jau trešo gadu pēc kārtas.

Pirmdienas mačā «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss iemeta 29 punktus, kā arī atzīmējās ar 11 rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām.

Labu maču aizvadīja arī Kevins Lavs, kuram 23 punkti, bet Kails Korvers pievienoja 16 punktus, realizēdams četrus no pieciem trejačiem.

«Šī mums bija lieliska sērija. Saskārāmies ar daudziem izaicinājumiem, jo regulārajā sezonā «Raptors» dominēja. Tomēr mums bija lielisks spēles plāns, ko izdevās izpildīt,» pēc uzvaras sērijā teica Džeimss.

Šajā sērijā «Cavaliers» lieliski ierobežoja «Raptors» līderus. Ceturtajā spēlē Demars Derozens iemeta 13 punktus, bet ceturtajā ceturtdaļā tika izraidīts no zāles, kamēr Kails Laurijs iemeta tikai piecus punktus.

Solīdu sniegumu demonstrēja viens lietuvietis Jons Valančūns, kurš, mačā iesaistoties no rezervistu soliņa, iemeta 18 punktus.

Austrumu konferences finālā «Cavaliers» tiksies ar Bostonas «Celtics» vai Filadelfijas «76ers», kas sērijas ceturtajā spēlē savā laukumā uzvarēja ar 103:92 (21:22, 26:21, 29:22, 27:27), sērijā samazinot deficītu līdz 1-3.

Uzvarētāju sastāvā Horvātijas basketbolists Dario Saričs iemeta 25 punktus, kamēr Timotijs Džons Makonels un Bens Simons pievienoja 19 punktus.

Tikmēr «Celtics» labā 20 punktus iemeta Džeisons Teitums, bet 17 punkti Markusam Morisam.

Sērijas piektais mačs notiks trešdien Bostonā.

Savukārt Rietumu konferences pusfinālā Hjūstonas «Rockets» ir vadībā ar pret Jūtas «Jazz», bet čempione Goldensteitas «Warriors» ar tādu pašu rezultātu ir priekšgalā pret Ņūorleānas «Pelicans».

Pērn par čempioni tika kronēta «Warriors», kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu