«Celtics» iekļūst NBA Austrumu konferences finālā un spēlēs pret «Cavaliers»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Bostonas «Celtics» vienība trešdien nodrošināja vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences finālā, kur tā sacentīsies ar Klīvlendas «Cavaliers».

Konferences pusfināla piektajā spēlē «Celtics» savu skatītāju priekšā ar 114:112 (25:24, 36:28, 22:30, 31:30) pārspēja Filadelfijas «76ers», sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1.

Mača izskaņā izšķirošu lomu nospēlēja «Celtics» debitants Džeisons Teitums, kurš ar divpunktu grozu 22 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 111:109, bet pēc tam Terijs Rozjērs iemeta divus svarīgus «sodiņus». Kopumā šajā mačā vadība mainījās 21 reizi.

«Šai komandai ir liela sirds un talants. Neviens negaidīja, ka mēs spēlēsim konferences finālā,» pēc panākuma sacīja Teitums.

Līdz ar to «Celtics» un «Cavaliers» savā starpā konferences finālā tiksies jau otro gadu pēc kārtas.

Filadelfijas vienība šajā sērijā bija nonākusi iedzinējos ar 0-3, tā arī nekļūstot par pirmo komandu NBA vēsturē, kas atspēlējusies no šāda deficīta.

Trešdienas mačā Teitums iemeta 25 punktus, kamēr par vienu mazāk pievienoja Džeilens Brauns, kamēr Rozjēram 17 punkti.

Savukārt «76ers» sastāvā pa 27 punktiem guva Žoels Embīds un Dario Saričs, abiem tiekot arī pie attiecīgi 12 un desmit atlēkušajām bumbām.

«Cavaliers» ar Lebronu Džeimsu priekšgalā konferences pusfinālā negaidīti pārliecinoši ar 4-0 pieveica Toronto «Raptors», kas regulārajā čempionātā bija Austrumu labākā vienība.

Tikmēr Rietumu konferences finālā savstarpēju cīņu aizvadīs NBA čempione Goldensteitas «Warriors» un Hjūstonas «Rockets».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu