«Celtics» Austrumu konferences pirmajā finālspēlē sagrauj «Cavaliers»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ļoti pārliecinošu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pirmajā finālspēlē svētdien izcīnīja Bostonas «Celtics» basketbolisti, kas ar 108:83 savu skatītāju priekšā sagrāva iepriekšējās sezonas finālisti Klīvlendas «Cavaliers».

Lieliski šajā mačā darbojās «Celtics» aizsardzība, ierobežojot viesu līderus, tostarp Lebronu Džeimsu, kurš guva 15 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr četri starta piecnieka spēlētāji Bostonas vienībā guva vismaz 15 punktus. Ar 23 panākumu kaldināja Džeileins Brauns, Markus Moriss guva 21 punktu un savāca 10 atlēkušās bumbas, Als Horfords iemeta 20 punktus, bet līgas debitants Džeisons Teitums izcēlās ar 16 punktiem.

«Cavaliers» rezultatīvākais spēlētājs bija Kevins Lavs, kurš guva 17 punktus.

Moriss pēc spēles izteicās, ka Džeimss ir labākais pretinieku komandas spēlētājs. «Spēles laikā sedzu viņu, jo esmu cīnītājs. Viņš ir labākais spēlētājs, un kādu dienu es to varēšu stāstīt saviem bērniem,» uzsvēra «Celtics» basketbolists.

Savukārt Džeimss pauda, ka neuztraucas par sērijas turpinājumu. «Man ir bijuši formas kritumi arī iepriekš, taču neesmu bažīgs. Neatkarīgi no tā, cik kļūdu pieļāvu un cik neefektīvi apdraudēju pretinieku grozu, mums vēl ir iespējas atgūties un būt labākiem,» skaidroja Džeimss.

«Mēs nopietni uztveram to, ka nākamajā mačā pretī saņemsim ļoti niknu pretinieku,» ESPN pēc mača izteicās «Celtics» galvenais treneris Breds Stīvenss. «Tas mums būs kārtējais izaicinājums, kārtējā iespēja šai komandai kaut pieredzēt.»

«Celtics» komanda joprojām cīnās bez savainotajiem līderiem Gordona Heivorda un Kairija Ērvinga.

Arī nākamā abu komandu spēle notiks Bostonā.

Tikmēr Rietumu konferences finālsērijā savā starpā tiksies pašreizējā čempionvienība Goldensteitas «Warriors» un Hjūstonas «Rockets», kas bija līgas spēcīgākā vienība regulārajā turnīrā. Sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvaram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu