«Ventspils» basketbolisti sasniedz LBL finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Vicečempione «Ventspils» pirmdien «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas ceturtajā mačā viesos grūtā cīņā ar 81:77 (21:22, 17:13, 26:21, 17:21) apspēlēja «Ogri», sasniedzot turnīra finālu.

Sērijā līdz trim uzvarām «Ventspils» uzvarēja ar 3-1, bet finālā tā cīnīsies ar Latvijas čempioni «VEF Rīga». Savukārt «Ogre» sezonu turpinās, cīnoties par bronzu, kur tai pretī stāsies «Jūrmala».

«Ventspils» sastāvā 16 punktus iemeta Ronalds Zaķis, kamēr 14 punkti Emanuēlam Ubillam, bet 12 punktus pievienoja Rihards Lomažs.

Savukārt «Ogres» rindās 14 punkti Mārcim Vītolam, bet pa 13 punktiem sameta Rinalds Sirsniņš un Rihards Zēbergs.

Lai arī «Ventspils» šo maču iesāka ar 8:2 izrāvienu, visus punktus gūstot Zaķim, kopumā komandas aizvadīja diezgan līdzvērtīgu dueli. Vietējo līdzjutēju atbalstīti, «Ogres» basketbolisti spēja pirmajā puslaikā izrādīt cienījamu pretestību valsts vicečempioniem. Pirmo ceturksni ogrēnieši noslēdza ar viena punkta vadību (22:21), bet otrajā ceturtdaļā vadībā bija te viena, te otra komanda, bet lielajā pārtraukumā ar trīs punktu vadību devās jau «Ventspils» (38:35).

Savukārt otrā puslaika sākumā cīņa vēl turpinājās punkts punktā, Zēbergam ar precīzu trīspunktnieku trešās ceturtdaļas vidū «Ogri» izvirzot vadībā ar 49:48. Uzreiz pēc tam ar precīzu trejaci gan atbildēja Lomažs, ventspilniekiem turpmākajās minūtēs iegūstot astoņu punktu vadību (59:51).

Noslēdzošās desmit minūtes «Ventspils» iesāka ar astoņu punktu vadību (64:56), bet Zaķis ar diviem precīziem sodiņiem noslēdzošā ceturkšņa sākumā palielināja starpību jau līdz desmit punktiem. Pēc tam ar precīziem tālmetieniem atbildēja Māris Gulbis un Lomažs, septiņas minūtes pirms beigām kurzemniekiem esot vadībā jau ar 15 punktiem (72:57).

«Ventspils» spēja iegūt arī 17 punktu pārsvaru, tomēr «Ogres» basketbolisti nepadevās un veica 8:0 izrāvienu, trīsarpus minūtes līdz beigām panākot vairs tikai 67:76, bet vienu minūti pirms finālsignāla Sirsniņš iemeta trejaci un samazināja rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (74:79).

Ventspilnieki bija zaudējuši spēles pavedienu un viņiem bija grūti līdzēt kaut ko līdzēt pret laukumā lidojošajiem «Ogres» basketbolistiem. 25 sekundes pirms beigām Sirsniņš iemeta divpunktnieku, bet nerealizēja soda metienu, kas mājiniekiem neļāva panākt divu punktu deficītu (76:79), tomēr nākamajā uzbrukumā Aigars Šķēle iemeta tikai vienu no diviem soda metieniem.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 7,4 sekundes, Sirsniņš atkal realizēja tikai vienu no diviem «sodiņiem», bet beigās «Ventspils» savu pārsvaru tomēr spēja nosargāt.

Šīs sērijas pirmajā spēlē ar rezultātu 98:77 uzvarēja «Ventspils», bet otrajā duelī kaislībām bagātā mačā virsroku ar 84:77 guva «Ogre», kamēr sestdien trešajā cīņā ventspilnieki no jauna pārņēma vadību sērijā, triumfējot ar 105:93.

Otro pusfinālu jau pārvarējusi Latvijas čempione «VEF Rīga», kas sērijā pārliecinoši ar 3-0 pārspēja «Jūrmalu».

Regulārajā čempionātā aizvadītajās četrās savstarpējās spēlēs trīs uzvaras izcīnīja «Ventspils», kamēr vienu - «Ogre». Regulāro sezonu ventspilnieki noslēdza pirmajā vietā, kas automātiski ļāva sasniegt pusfinālu, kamēr «Ogre» bija ceturtā un ceturtdaļfinālā droši ar 3-0 apspēlēja «Valka»/«Valga», pirmo reizi sasniedzot LBL pusfinālu.

Tikmēr «Ventspils» komanda Latvijas čempionāta pusfinālā spēlēja 23.sezonu pēc kārtas. Līdz šim izcīnītas 18 uzvaras sērijās, turklāt 13 gadījumos pretiniekiem neļaujot uzvarēt nevienā spēlē. Divreiz uzvarēts ar 3-1, bet trīs reizes bija vajadzīgs maksimāls spēļu skaits - 1999.gadā cīņā ar Gulbenes ASK/«Buki», 2014. un 2015.gadā duelī ar «Jēkabpili».

Ogres komanda kļuva par ventspilnieku vienpadsmitajiem sāncenšiem pusfinālā. Līdz šim visbiežāk pa četrām reizēm spēlēts ar Liepājas (3-1) un Gulbenes (4-0) komandām, kā arī «LainERS»/«Baronu» (4-0).

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza «Ventspils», kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja «VEF Rīga». Tikmēr «Jūrmalai» bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva «Ogre».

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika «Valka»/«Valga», kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās «Betsafe»/«Liepāja».

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija «Jēkabpils», bet turnīra tabulu noslēdza «Valmiera»/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr «VEF Rīga» spēlēja trīs apļus, bet «Valka»/«Valga» - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalījās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja «VEF Rīga» komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot «Ventspili», kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva «Barons kvartāls», kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu