Lebrona Džeimsa 42 gūtie punkti neglābj «Cavaliers» no otrā zaudējuma «Celtics»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lebrons Džeimss otrdien guva 42 punktus, taču viņa rezultatīvais sniegums neglāba Klīvlendas «Cavaliers» komandu no otrā zaudējuma Austrumu konferences finālā pret Bostonas «Celtics».

«Celtics» savā laukumā pārspēja «Cavaliers» ar rezultātu 107:94 (23:27, 25:28, 36:22, 23:27), sērijā līdz vienas komandas 4 uzvarām panākot 2-0 vadību.

«Cavaliers» rindās Džeimss izcēlās ar «triple-double», bez 42 gūtajiem punktiem viņa kontā bija arī 12 rezultatīvas piespēles un 10 izcīnītas atlēkušās bumbas, tikmēr Kevins Lavs guva 22 punktus Klīvlendas labā un savāca 15 bumbas pie groziem.

«Celtics» rindās 6 spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem. Rezultatīvākais bija Džeilens Brauns ar 23 punktiem, 18 pievienoja Terijs Rozjērs, 15 punkti un 10 atlēkušās bumbas Ela Horforda rēķinā, 12 iemeta Markuss Moriss, bet pa 11 punktiem guva Džeisons Teitums un Markuss Smārts.

Kaut arī savainojumu dēļ komandai nevar palīdzēt divi potenciālie līderi - Gordons Heivords un Kairijs Ērvings, šosezon «play-off» turnīrā «Celtics» basketbolisti uzvarējuši visās 8 spēlēs savā laukumā. Bostona vēl nekad nav zaudējusi sēriju pēc 2-0 vadības.

Aizvadītajā mačā, «Cavaliers» komandai tobrīd esot vadībā ar rezultātu 47:36, Džeimss devās uz ģērbtuvēm kakla sastiepuma dēļ, taču jau pēc 2 minūtēm atgriezās laukumā. Pirmo puslaiku Klīvlenda noslēdza 55:48 savā labā.

Trešajā ceturtdaļā ritēja sīva cīņa punkts punktā, rezultāts vairākkārt bija neizšķirts, taču perioda beigu daļā «Celtics» veica 10:3 izrāvienu un panāca 84:77 pārsvaru. Turpinājumā Bostona vadības grožus pretiniekiem vairs neatdeva.

Sērijas nākamās divas spēles sestdien un pirmdien notiks «Cavaliers» laukumā.

Tikmēr Rietumu konferences finālā NBA čempiontitula īpašniece Goldensteitas «Warriors» ar 1-0 ir vadībā sērijā pret regulārā čempionāta labāko komandu Hjūstonas «Rockets».

Pērn NBA finālā «Warriors» sērijā ar 4-1 pārspēja «Cavaliers». Abas komandas finālā spēlēja trešo gadu pēc kārtas. 2016. gadā uzvarēja Klīvlenda, bet 2015. labāka bija Goldensteita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu