«Cavaliers» izcīna pirmo uzvaru sērijā pret «Celtics»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Klīvlendas «Cavaliers» komanda ar līderi Lebronu Džeimsu priekšgalā sestdien izcīnīja pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālsērijā pret Bostonas «Celtics».

Pēc diviem zaudējumiem pretinieku laukumā, «Cavaliers» šoreiz bija pārāka un izcīnīja uzvaru mājās ar 116:86 (32:17, 29:24, 26:22, 29:23), sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām panākot rezultātu 1-2.

Uzvarētāju labā Džeimss guva 27 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, Kevins Lavs iemeta 13 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, Kails Korvers izcēlās ar 14 punktiem, bet Džrodžs Hils atzīmējās ar 13 punktiem.

«Celtics» rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Džeisons Teitums, 13 punktus iemeta Terijs Rozjērs, bet pa 10 punktiem pievienoja Džeilens Bauns un Gregs Monro.

«Cavaliers» jau pirmajā ceturtdaļā iekrāja 19 punktu pārsvaru, bet turpinājumā līdz puslaika pārtraukumam laukuma saimnieki vadību uz brīdi palielināja līdz pat 30 punktiem.

Tikai 19 komandas 300 gadījumos NBA «play-off» ir atspēlējušās no 0-2 sērijā un uzvarējušas. Džeimss ar «Cavaliers» to paveica vispirms 2007. gadā, kā arī 2016. gadā, kad Klīvlenda vienīgo reizi izcīnījusi NBA čempiontitulu.

«Cavaliers» komandai, lai ceturto gadu pēc kārtas sasniegtu NBA finālu, nākamajos mačos jāpārtrauc «Celtics» lieliskā panākumu sērija. NBA «play-off» sērijā esot 2-0 vadībā, Bostonas klubs nekad nav zaudējis sēriju - bilance ir 37-0.

Tikmēr Rietumu konferences finālā NBA čempiontitula īpašnieces Goldensteitas «Warriors» un šīs sezonas regulārā čempionāta labākās komandas Hjūstonas «Rockets» duelī ir neizšķirts 1-1.

Pērn NBA finālā «Warriors» sērijā ar 4-1 pārspēja «Cavaliers». Abas komandas finālā spēlēja trešo gadu pēc kārtas. 2016. gadā uzvarēja Klīvlenda, bet 2015. labāka bija Goldensteita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu