Dončičs vēl nesteidzas paziņot lēmumu par NBA draftu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

19 gadus vecais Luka Dončičs, kuram šā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā paredz augstu vietu, vēl nesteidzas ar savu nākotnes plānu paziņošanu. Pēc uzvaras ULEB Eirolīgas finālā, kur Madrides «Real» vienība ar 85:80 uzveica Stambulas «Fenerbahce Doguš» komandu, Dončičs paziņoja, ka savu lēmumu atklās «drīz».

«Es visu paziņošu pareizajā laikā. Tagad es tikai vēlos svinēt uzvaru kopā ar savu komandu. Drīz visu paziņošu!» pēc uzvaras ESPN atklāja slovēņu basketbolists.

Astoņus mēnešus pēc uzvaras Eiropas čempionātā kopā ar Slovēnijas izlasi, Dončičs šosezon pievienoja klāt ULEB Eirolīgas čempiontitulu, kā arī regulārās sezonas un «Final Four» vērtīgākā spēlētāja balvu, kļūstot par jaunāko spēlētāju Eirolīgas vēsturē, kurš saņēmis šo atzinību.

«Final Four» laikā slovēnis vidēji spēlē guva 15,5 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 3 rezultatīvas piespēles.

Savukārt regulārajā sezonā Dončičs vidēji spēlē iemeta 16 punktus, savāca 4,8 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja 4,3 rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot nepilnas 26 minūtes.

Runājot par NBA draftu, vēl joprojām nav zināms, kura komanda būtu gatava izvēlēties talantīgo slovēņu basketbolistu. Kā atzīst NBA apskatnieki, visticamāk, pirmo trīs izvēļu laikā (Fīniksas «Suns», Sakramento «Kings» un Atlantas «Hawks») Dončičs netiks izvēlēts.

Tā vietā priekšroka tikšot dota garajiem amerikāņu basketbolistiem. Par reālākajām komandām, kuras varētu draftēt 19 gadus veco basketbolistu, tiek minētas Memfisas «Grizzlies» un Dalasas «Mavericks», kurām pieder attiecīgi ceturtā un piektā drafta izvēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu