«Rockets» uzveic čempioni «Warriors» un pietuvojas NBA finālam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Hjūstonas «Rockets» komanda naktī uz piektdienu (Latvijas laiks) savā laukumā ar rezultātu 98:94 (23:17, 22:28, 26:27, 27:22) pārspēja pagājušā gada čempioni Goldensteitas «Warriors», nokļūstot vienas uzvaras attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināla.

«Rockets» sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzījusies 3-2 vadībā Rietumu konferences finālā. Iepriekš sērijā ar 1-0 un 2-1 vadībā bija «Warriors».

Sērijas piektajā spēlē «Rockets» labā 24 punktus iemeta Eriks Gordons, 20 guva Kriss Pols, 19 pievienoja Džeimss Hārdens, bet Klints Kapela izcēlās ar 12 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām.

Pols 18 no saviem 20 punktiem guva otrajā puslaikā, taču viens no «Rockets» komandas līderiem spēli noslēdza priekšlaicīgi, jo ceturtajā ceturtdaļā maču turpināt liedza kājas savainojums.

Savukārt «Rockets» zvaigzne Hārdens šajā mačā netrāpīja visus 11 izpildītos tālmetienus, kā arī pieļāva 6 kļūdas, taču komanda tomēr spēja uzveikt pagājušās sezonas čempionus.

«Mums atkal nācās paļauties uz aizsardzību. Sērijas 4. spēlē nespējām trāpīt metienus, bet aizsardzībā spēlējām ļoti labi. Šovakar bija tieši tas pats,» «Associated Press» citē Hārdenu.

«Warriors» rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Kevins Durants, 23 iemeta Klejs Tompsons, 22 pievienoja Stefans Karijs, bet Dreimonds Grīns guva 12 punktus un izcīnīja 15 bumbas pie groziem.

Sērijas nākamā spēle, kas var kļūt par pēdējo šajā duelī, notiks naktī uz svētdienu «Warriors» laukumā. Savukārt septītais mačs, ja tāds būs vajadzīgs, notiks pirmdien Hjūstonā.

«Rockets» komanda NBA finālā pēdējo reizi spēlēja pirms 23 gadiem, izcīnot čempiontitulu 1995. gadā, pie trofejas tiekot otro sezonu pēc kārtas.

Tikmēr Austrumu konferences finālā Bostonas «Celtics» sērijā ir 3-2 vadībā pret Klīvlendas «Cavaliers» komandu.

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva «Warriors», kas finālsērijā ar 4-1 pieveica «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu