Paziņoti basketbola izlases kandidāti PK kvalifikācijai; iekļauti divi debitanti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars paziņojis 19 valstsvienības kandidātus gaidāmajiem Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem, iekļaujot arī divus debitantus - pirmo reizi uzaicināti Artūrs Žagars un Artis Ate, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Iepriekš šajā sezonā kvalifikācijas spēlēs nebija palīdzējuši vairāki līderi, jo Dāvis Bertāns spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kamēr viņa brālis Dairis, Jānis Timma un Jānis Strēlnieks cīnījās ULEB Eirolīgā, kur nebija logi izlašu spēlēm.

Tāpat kandidātos iekļauts vien 18 gadus vecais Artūrs Žagars, kurš šosezon negaidīti spēja izkarot vietu Spānijas kluba Badalonas «Divina Seguros Joventut» sastāvā. Valstsvienības rindās ir arī vēl viens potenciāls debitants - «VEF Rīga» basketbolists Artis Ate.

Pasaules kausa kvalifikācijas cikla ietvaros Latvijas izlasei 28.jūnijā iecerēta tikšanās izbraukumā ar Zviedriju, bet 1.jūlijā tā ciemosies pie Ukrainas. Ar to arī tiks noslēgta atlases pirmā kārta.

Savukārt vēl pirms tam 25.jūnijā «Arēnā Rīga» būs pārbaudes mačs ar Krieviju.

Izlases galvenais treneris gan nenoliedza, ka pastāv iespēja uzaicināt uz valstsvienību kādu pieredzējušu spēlētāju no «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL). No spēlētājiem, kuri ziemā spēlēja, kandidātos nav iekļauti Ingus Jakovičs un Rodions Kurucs.

Latvijas valstsvienība pilnvērtīgu treniņnometni uzsāks 18.jūnijā, bet pirms tam basketbolistiem būs iespēja trenēties individuāli. Savukārt 21.jūnijā izlasei būs slēgta treniņspēlē ar Baltkrieviju.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu