Džeimss gūst 46 punktus un panāk izšķirīgo spēli sērijā ar «Celtics»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lebrons Džeimss guva 46 punktus, bet viņa pārstāvētā Klīvlendas «Cavaliers» komanda ar 109:99 Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālsērijas sestajā mačā savā laukumā pieveica Bostonas «Celtics».

Līdz ar to sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3. Izšķirīgā, septītā spēle risināsies naktī uz pirmdienu Bostonā.

Džeimss pretinieku grozā iemeta 46 punktus, savāca 11 atlēkušās bumbas zem groziem un veica deviņas rezultatīvas piespēles. Viņš no spēles izmeta 33 metienus, realizējot piecus no septiņiem tālmetieniem.

Aģentūra «Associated Press» norāda, ka Džeimss, iespējams, aizvadīja savu pēdējo spēli Klīvlendā.

Vēl uzvarētājiem 20 punktus guva Džordžs Hils, bet 14 pievienoja Džefs Grīns.

Galvas savainojuma dēļ laukumā tikai piecas minūtes pavadīja viens no «Cavaliers» līderiem Kevins Lavs.

«Celtics» rindās 28 punktus iemeta Terijs Rozjērs, 27 Džeilenam Braunam, līgas debitants Džeisons Teitums izcēlās ar 15 punktiem.

Pirmajā ceturtdaļā un otrās sākumā neliels pārsvars bija Bostonas komandai, bet pēc tam «Cavaliers» ar 11 punktu izrāvienu pārņēma vadību un pirmo puslaiku uzvarēja ar 54:43. Ceturtajā ceturksnī «Cetlics» vairākas reizes pietuvojās līdz septiņu punktu deficītam, tomēr «Cavaliers» noturēja vadību un svinēja uzvaru.

«Ir patīkama sajūta, ka būs jāaizvada vēl viena spēle sērijā. Septītā spēle ir saldākie vārdi jebkurā sporta veidā, un mums jāizmanto sava iespēja,» pēc mača teica Džeimss, kurš šīs sezonas izslēgšanas turnīrā septiņās spēlēs guvis 40 un vairāk punktu, atkārtodams Maikla Džordana 1989. gadā iespēto un par vienu šādu dueli atpaliekot no Džerija Vesta 1965. gada rekorda.

Džeimss izslēgšanas turnīra spēlēs izcīnījis 2063 atlēkušās bumbas, kas ir par vienu vairāk nekā leģendārajam Kārlam Melounam. Šajā statistikas rādītājā, kur līderis ar 4104 bumbām ir Bils Rasels, Džeimss pakāpies uz sesto vietu.

Tikmēr Rietumu konferences finālsērijā Hjūstonas «Rockets» komanda ir 3-2 vadībā pret Goldensteitas «Warriors».

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva «Warriors», kas 4-1 pieveica «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu