Notiks pārbaudes spēle Latvijas un Lietuvas izlašu starpā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Septembra sākumā plānota pārbaudes spēle Latvijas un Lietuvas vīriešu basketbola izlašu starpā, portālam TVNET apstiprināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Šī pārbaudes spēle paredzēta 9. septembrī «Siemens» arēnā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, vēsta Lietuvas Basketbola federācija.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Lietuvas basketbolisti jau garantējuši vietu otrajā kārtā. C apakšgrupā, kurā spēlē arī Polija, Kosova un Ungārija, lietuvieši ir līderi ar 4 uzvarām 4 spēlēs.

Savukārt Latvijas izlasei šis uzdevums vēl būs jāpaveic vasarā gaidāmajos mačos. Patlaban latvieši ar 2 uzvarām 4 mačos ieņem 3. vietu B apakšgrupā, kurā spēlē Turcija, Zviedrija un Ukraina.

Pērn vasarā, gatavojoties 2017. gada Eiropas čempionātam, Latvijas un Lietuvas izlases aizvadīja pārbaudes spēli «Arēnā Rīga». Aizraujošā duelī uzvaru ar rezultātu 87:77 izcīnīja mājinieki.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars pagājušajā nedēļā nosauca 19 kandidātus, kuri uzaicināti 18. jūnijā sākt treniņnometni. 21. jūnijā izlasei būs slēgta treniņspēlē ar Baltkrieviju, bet 25. jūnijā «Arēnā Rīga» paredzēta pārbaudes spēle pret Krieviju.

Turpinājumā valstsvienībai 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra ietvaros būs jāaizvada izšķiroši mači izbraukumā - 28. jūnijā Stokholmā pret Zviedriju un 1. jūlijā Kijevā pret Ukrainu.

Grupas trīs labākās komandas iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā un tiksies ar A apakšgrupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni.

3 no 6 izlasēm, kas būs spēcīgākas otrajā kārtā, kvalificēsies Pasaules kausa finālturnīram, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā. Kvalifikācijas otrās kārtas spēles paredzētas šā gada septembrī un novembrī, kā arī nākamā gada februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu