«Warriors» vēl vairāk pietuvojas NBA čempiontitulam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienas uzvaras attālumā no trešā čempiontitula četru gadu laikā ceturtdien nonāca Goldensteitas «Warriors» komanda, kas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē viesos «Quicken Loans Arena» ar 110:102 apspēlēja Klīvlendas «Cavaliers» vienību. Sērijā līdz četrām uzvarām «Warriors» ir priekšā 3-0.

Lielisku sniegumu uzvarētāju sastāvā demonstrēja Kevins Durants, kurš izcēlās ar gūtiem 43 punktiem, savāca 13 atlēkušās bumbas zem groziem un veica septiņas rezultatīvas piespēles. Viņš iemeta sešus no deviņiem tālmetieniem.

«Warriors» labā vēl pieci spēlētāji guva vismaz 10 punktus. Stefans Karijs iemeta 11 un veica sešas rezultatīvas piespēles, desmit punkti Dreimondam Grīnam, Džaveilam Makgī, Klejam Tompsonam un Džordanam Belam.

Tikmēr «Cavaliers» labā līderis Lebrons Džeimss iekrāja «triple-double» - guva 33 punktus, izcīnīja 10 bumbas un izpildīja 11 rezultatīvas piespēles. Kevins Lavs šoreiz guva 20 punktus un savāca 13 bumbas, bet 15 punktus iemeta Rodnijs Huds.

«Warriors» basketbolisti veiksmīgāk aizvadīja tieši mača pēdējās divas minūtes, kad svarīgus punktus guva Kevins Durants (49,8 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta tālmetienu, rezultātam kļūstot 106:100), Dreimonds Grīns un Andrē Igudala, kas savainojuma dēļ šajā sērijā līdz šim nebija spēlējis. Līdz tam cīņa ceturtajā ceturtdaļā ritēja punkts punktā.

Goldensteitas komanda var kļūt par pirmo kopš 2007.gada, kura NBA finālsērijā uzvarējusi četros mačos. Iepriekšējo reizi ko tādu spēlēja Sanantonio «Spurs», kas ar 4-0 uzvarēja tieši «Cavaliers» komandu.

Nevienai NBA komandai izslēgšanas spēlēs nav izdevies atspēlēties no deficīta 0-3, tomēr 2016. gada NBA finālā «Cavaliers» duelī ar «Warriors», izglābās sērijā zaudējot ar 1-3.

«Tas ko viņš [Durants] šodien darīja laukumā bija satriecoši,» aģentūra «Associated Press» citē «Warriors» galveno treneri Stīvu Keru. «Nedomāju, ka vēl kāds spēlētājs pasaulē var gūt punktus tā, kā to paveica viņš. Kevins bija neticami labs.»

Arī nākamā spēle, kas var kļūt par pēdējo, risināsies Klīvlendā.

«Smags zaudējums, jo mums bija iespējas [uzvarēt]. Mums būs vēl viena iespēja piektdien, taču tad jānospēlē labi visas 48 cīņas minūtes,» pēc dueļa sacīja Džeimss.

Pērn par čempioni tika kronēta «Warriors», kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja «Cavaliers».

Zīmīgi, ka pirmo reizi Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē vienas un tās pašas komandas ceturto sezonu pēc kārtas cīnās par titulu. 2015. un 2017. gadā finālsērijā uzvarēja «Warriors», bet 2016.gadā - «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu