Kaspars Bērziņš: Komandā bija nesaprašanās garo un mazo spēlētāju starpā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«VEF Rīga» komandā «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā pret «Ventspili» bija nesaprašanās garo un mazo spēlētāju starpā, tāpēc vienībai neizdevās parādīt savu potenciālu, uzskata Latvijas čempionu pilnvaras nolikušās Rīgas vienības spēlētājs Kaspars Bērziņš.

«Ventspils» basketbolisti trešdien viesos «Arēnā Rīga» dramatiskā mačā ar rezultātu 81:78 uzvarēja «VEF Rīga» komandu, pēc četru gadu pārtraukuma kļūstot par valsts čempioniem. LBL šīs sezonas finālsērijā «Ventspils» triumfēja ar rezultātu 4-2, pirmo reizi kopš 2014.gada virs galvas ceļot uzvarētāju kausu.

«Mums bija liels mīnuss - laukumā mums bija nesaprašanās garo un mazo spēlētāju starpā. Tas ir visa līmeņa komandās, bet šoreiz mums tas bija ļoti izteikti. Ļoti milzīgas nesaskaņas. Garie palīdz visiem, mazie nepalīdz garajiem. Viens otram nemākam iedot piespēles. Drausmas. It kā tā ir maza lieta, bet tā visu laiku izpaužas, arī treniņos,» pēc mača žurnālistiem sacīja «VEF Rīga» basketbolists Bērziņš.

Viņš bija kritisks arī par savu sniegumu, jo «Ventspils» pret viņu nospēlējusi taktiski gudri.

«Uzskatu, ka «Ventspils» visaugstākajā līmenī panāca to, lai es nospēlētu maksimāli slikti. Viņi lika man ļoti daudz strādāt aizsardzībā, visu laiku biju ļoti noguris.

Tas viņiem palīdzēja pēc tam tikt pie brīvākiem metieniem un pateicīgākām epizodēm, piemēram, manām piezīmēm vai garām aizmestiem metieniem. Domāju, tā bija apzināta taktika, kas izdevās. Es nebiju zelta medaļas cienīgs. Ja būtu spēlējis labāk, mēs šo [sesto] spēli būtu uzvarējuši,» skaidroja Bērziņš.

Viņam iepriekšējā mačā radās nesaskaņas ar «VEF Rīga» galvenā trenera palīgu Dāvi Čoderu, abiem apmainoties ar skaļiem izteicieniem. Bērziņš neslēpa, ka nesaskaņas bijušas, taču viņš trenerim par to atvainojies.

«Bija konstruktīva saruna, ka vienīgais veids, kā to visu izlabot, ir zelta medaļa. Es, protams, trenerim atvainojos par savu rīcību. Man nav nekādu tiesību sevi nekontrolēt. Negribu attaisnot savu rīcību,» bilda spēlētājs.

«VEF Rīga» komandai finālsērijas pēdējos četros mačos ļoti pietrūka traumu guvušā kapteiņa Mareka Mejera, kurš savainojumā iedzīvojās VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā pret spēcīgo Maskavas CSKA. Bērziņš uzsvēra, ka Mejeris ļoti pietrūcis komandai.

«Tas ļoti ietekmēja mūsu spēli. Komandas spēles modelis nemainījās, bet atsevišķas ekstra izcīnītas bumbas un izprovocētas piezīmes pilnīgi noteikti būtu palīdzējušas. Bet tāds ir sports – sezona gara. Izvēlējāmies cīnīties ar CSKA. Jā, varējām taupīt Mareku un nelaist viņu laukumā pret CSKA, tad viņš būtu nospēlējis visas spēles pret «Ventspili». Izvēlējāmies sportiski viscēlāko ceļu cīnīties katrā mačā. Par to mēs rūgti samaksājām – ar sudraba medaļām. Ja mēs pret CSKA būtu «lējuši ūdeni», LBL finālā «VEF Rīga» būtu pavisam cita komanda,» uzskata Bērziņš. «Tomēr es nevarētu aizmigt, ja upurētu kādu spēli pret CSKA, lai uzvarētu «Ventspili». Sportista nostājai jābūt tādai, ka ar visu CSKA un kaut 100 spēlēm ir jāuzvar «Ventspils».»

«VEF Rīga» pērn LBL finālā uzvarēja «Ventspili» ar 4-0, taču šogad labāki bija kurzemnieki, kuri par Latvijas čempioniem kļuva desmito reizi. Laika posmā no 2000. līdz 2006. gadam kurzemnieki bija nepārspēti septiņas reizes pēc kārtas, zelta medaļas izcīnot arī 2009. un 2014. gadā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu