Par Fizdeila palīgiem «Knicks» komandā kļūst Smārts, Bačlers, Salivans un Aivijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» galvenā trenera Deivida Fizdeila asistentiem kļuvuši Keits Smārts, Džads Bačlers, Pets Salivans un Rojals Aivijs.

Līdz ar to ir zināms, kuri treneri nākamsezon strādās ar Latvijas zvaigzni Kristapu Porziņģi.

Pašlaik 49 gadus vecais Bačlers savu trenera karjeru sāka vien 2016.gadā, līdz šim trenējot tikai «Lakers» komandu. Savukārt savas spēlētāja karjeras laikā viņš izcīnīja trīs NBA čempionu titulus, pārstāvot Čikāgas «Bulls», kuru tobrīd trenēja kādreizējais «Knicks» prezidents Fils Džeksons.

Savukārt 53 gadus vecā Smārta pieredzes bagāža ir krietni lielāka, jo viņš trenera amatā strādā jau kopš 1997.gada.

Karjeras laikā viņš bijis trenera asistents tādās vienībās kā Klīvlendas «Cavaliers», Goldensteitas «Warriors», Sakramento «Kings», Maiami «Heat» un Memfisas «Grizzlies», kā arī visās šajās komandās, izņemot «Heat» un «Grizzlies», Smārts pabijis arī galvenā trenera amatā.

Tāpat viņš bijis ilggadējs kādreizējā Latvijas basketbolista Andra Biedriņa treneris «Warriors» vienībā, abiem kopā strādājot septiņus gadus.

Tikmēr Salivans, kurš aizvadītajā sezonā bija Losandželosas «Clippers» galvenā trenera Doka Riversa asistents, kļuvis par vienu no Porziņģa treneriem «Knicks» vienībā. Salivans «Clippers» komandā strādāja divas sezonas, bet iepriekš viņš bijis asistents Vašingtonas «Wizards», Detroitas «Pistons» un Ņūdžersijas «Nets» vienībās.

Zīmīgi, ka Salivans strādāja «Pistons» klubā, kad tajā darbojās arī pašreizējais «Knicks» ģenerālmenedžeris Skots Perijs.

Savukārt 36 gadus vecais Aivijs kā treneris sāka darboties tikai 2014.gadā Rojals Aivijs. Līdz šim viņš bijis trenera asistents tikai Oklahomasitijas «Thunder» komandā.

«Knicks» maija sākumā oficiāli paziņoja par Fizdeila stāšanos komandas galvenā trenera amatā, viņam nomainot iepriekšējo treneri Džefu Hornačeku.

Pērn Porziņģis, būdams neapmierināts ar notiekošo klubā, neapmeklēja sezonas noslēguma tikšanos ar vadību, kas veicināja prezidenta Fila Džeksona atlaišanu, bet pēc šīs sezonas pēdējās spēles amatu zaudēja arī «Knicks» galvenais treneris Hornačeks.

Fizdeils izteicās, ka vēlas apciemot Porziņģa dzimto Liepājas pilsētu, lai iepazītu basketbolistu tuvāk un dzēstu jebkādu neveiklību, kas latvietim bijusi attiecībās ar «Knicks» klubu.

Porziņģis, kurš aizvadīja vien nedaudz vairāk kā pusi sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

«Knicks» šajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu