«Warriors» otro gadu pēc kārtas kļūst par NBA čempioni

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Goldensteitas «Warriors» komanda otro gadu pēc kārtas un trešo reizi četru gadu laikā kļuvusi par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni.

«Warriors» naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) izbraukumā ar rezultātu 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20) pārspēja Klīvlendas «Cavaliers», finālsērijā triumfējot ar 4-0.

Uzvarētājiem 37 punktus guva Stefans Karijs, kurš trāpīja 7 no 15 tālmetieniem, tikmēr Kevins Durants guva 20 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un atdeva 10 rezultatīvas piespēles.

Klīvlendas vienības rindās Lebrons Džeimss guva 23 punktus, atdeva 8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas, bet Kevins Lavs atzīmējās ar 13 punktiem un 9 pie groziem izcīnītām bumbām.

«Cavaliers» piektdienas mačā tā arī reāli nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru, uz neilgu brīdi vadībā izvirzoties vien pirmajā puslaikā. Otrajā cīņas daļā grožus pārliecinošu turēja «Warriors».

Sērijas noslēdzošajā mačā «Cavaliers» spēles gaitā ne reizi netika vadībā, kas būtu lielāka par 1 punktu. Tikmēr «Warriors» mača gaitā izvirzījās priekšā pat ar 28 punktiem.

NBA finālā «Warriors» un «Cavaliers» spēkojās jau 4. gadu pēc kārtas, kas ir bija vēl nebijis gadījums Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē.

Goldensteita uzvarēja 2015., 2017. un nu arī 2018. gadā, bet Klīvlenda triumfēja 2016. gadā.

«Warriors» kluba vēsturē šis ir jau 6. čempionu tituls. Goldensteita triumfēja arī 1975. gadā, bet 1947. un 1956. gadā «Warriors» kļuva par čempioni, tolaik pārstāvot citu pilsētu - Filadelfiju.

Šī ir pirmā reize kopš 2007.gada, kad NBA čempions tiek noskaidrots minimāli nepieciešamajās četrās spēlēs. Zīmīgi, ka toreiz «Cavaliers» ar Džeimsu priekšgalā ar 0-4 piekāpās Sanantonio «Spurs» basketbolistiem.

Sagaidāms, ka 33 gadus vecais Džeimss izvēlēsies šovasar kļūt par brīvo aģentu. Jau ilgu laiku tiek runāts, ka viņš varētu vēlreiz pievienoties komandai, kas ir reālāka pretendente uz NBA titulu nekā «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu