Durants otro gadu pēc kārtas saņem NBA finālsērijas MVP balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Goldensteitas «Warriors» komandas uzbrucējs Kevins Durants otro gadu pēc kārtas saņēmis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu, kas nosaukta leģendārā Bila Rasela vārdā.

«Warriors» finālsērijā ar 4-0 sakāva Klīvlendas «Cavaliers», čempionu titulu izcīnot otro gadu pēc kārtas un trešo reizi četru gadu laikā.

Tāpat kā pērn, arī šogad finālsērijā par vērtīgāko spēlētāju atzina Durantu. «Katru dienu mosties un strādāt kopā ar šiem puišiem - tas ir apbrīnojami,» aģentūra «The Associated Press» citē basketbolistu.

«Mikroklimats [komandā] ir lielisks. Atrasties starp šiem puišiem, tas nāk par labu. Tas man palīdz kļūt par labāku basketbolistu un labāku cilvēku,» turpināja Durants.

Finālsērijas laikā Durants vidēji mačā guva 28,7 punktus, izcīnīja 10,7 atlēkušās bumbas un veica 7,5 rezultatīvas piespēles.

Sērijas 4. mačā viņš tika pie savas karjeras pirmā «triple-double» izslēgšanas turnīros (20 punkti, 12 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles).

Savukārt sērijas 3. spēlē Durants iemeta 43 punktus, turklāt trāpīja svarīgu tālmetienu mača galotnē, sekmējot «Warriors» komandai uzvaru.

Balsojumā par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju piedalījās 11 mediju pārstāvji, no tiem 7 balsoja par Durantu, bet 4 par Stefanu Kariju, kurš guva 37 punktus sērijas noslēdzošajā mačā.

NBA finālā «Warriors» un «Cavaliers» spēkojās jau 4. gadu pēc kārtas. Goldensteita uzvarēja 2015., 2017. un nu arī 2018. gadā, bet Klīvlenda triumfēja 2016. gadā.

Pirms diviem gadiem par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzina «Cavaliers» zvaigzni Lebronu Džeimsu, bet 2015. gadā balvu ieguva Andrē Iguodala no «Warriors».

Durants kļuvis par 11. spēlētāju vēsturē, kurš NBA finālsērtījas MVP balvu ieguvis vismaz divas reizes:

  • Maiks Džordans (6)
  • Maģiskais Džonsons (3)
  • Šakils O'Nīls (3)
  • Tims Dankans (3)
  • Lebrons Dēimss (3)
  • Kobe Braients (2)
  • Lerijs Bērds (2)
  • Hakīms Olažuvons (2)
  • Viliss Rīds (2)
  • Karīms Abduldžabars (2)

Kopš 2009. gada NBA finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balva nosaukta Bostonas «Celtics» leģendas Bila Rasela vārdā. Viņš karjerā 11 reizes kļuva par NBA čempionu, taču tolaik (50. un 60. gados) vēl neeksistēja šāda balva. Fināsērijas MVP balvu ieviesa 1969. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu