CSKA septīto gadu pēc kārtas triumfē Vienotajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.vtb-league.com

Maskavas CSKA basketbolisti svētdien savā laukumā ar 95:84 (27:18, 27:23, 25:28, 16:15) uzvarēja Maskavas apgabala «Himki» komandu un septīto gadu pēc kārtas triumfēja VTB Vienotās līgas čempionātā.

CSKA par līgas uzvarētāju kļuva devīto reizi tās desmit gadu pastāvēšanā, vienīgo reizi maskaviešus uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena 2010./2011.gada sezonā nepalaižot tieši «Himki» komandai.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šosezon labākā komanda tika noskaidrota četru vienību finālturnīrā.

Piektdien pusfinālā CSKA ar rezultātu 84:67 apspēlēja Sanktpēterburgas «Zeņit» basketbolistus, bet «Himki» ar 76:71 uzverica Kazaņas «Unics».

Svētdien aizvadītajā finālā, kurā viens no tiesnešiem bija Latvijas basketbola soģis Oļegs Latiševs, CSKA labā 20 punktus guva Korijs Higinss, bet ar 18 punktiem izcēlās Nando de Kolo, kuru dienu iepriekš atzina par Vienotās līgas regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Tikmēr «Himki» labā ar 21 punktu izcēlās Aleksejs Šveds, bet 17 punktus sameta Malkolms Tomass.

CSKA jau spēles pirmajā ceturtdaļā ieguva deviņu punktu pārsvaru, turpinājumā pretiniekus daudz tuvāk nelaižot.

Savukārt trešo vietu turnīrā izcīnīja «Zeņit» komanda, kas pie bronzas tika trešo gadu pēc kārtas.

Sanktpēterburgas klubs mazajā finālā ar 93:79 (26:15, 26:26, 18:20, 23:18) uzvarēja «Unics» komandu.

«Zeņit» rindās Kails Kuričs guva 29, bet Demonte Hārpers 20 punktus, kamēr Kazaņas vienībā ar 16 punktiem izcēlās Džamars Smits.

Ceturtdaļfinālu dueļos CSKA ar rezultātu 3-0 apspēlēja Latvijas vienību «VEF Rīga», «Zeņit» ar tādu pašu rezultātu uzveica Saratovas «Avtodor», bet «Himki» ar identisku sauso uzvaru sērijā tika galā ar Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

Vienīgā ceturtdaļfināla sērija, kurā zaudētāju komanda spēja izcīnīt vismaz vienu uzvaru bija starp «Unics» un «Ņižņij Novgorod» komandām, kur sērija noslēdzās ar rezultātu 3-1 par labu «Unics».

Savukārt «VEF Rīga» basketbolisti Vienotās līgas regulāro čempionātu ar astoņām uzvarām 24 spēlēs noslēdza astotajā vietā, kas kā pēdējai ļāva iekļūt izslēgšanas turnīrā, turklāt tas tika paveikts pēdējā spēļu kārtā, neveiksmi piedzīvojot tiešajiem konkurentiem Minskas «Cmoki». Savukārt CSKA ar 22 uzvarām bija regulārā turnīra spēcīgākā vienība.

Šosezon bija pamainīta «play-off» izspēles kārtība un Vienotās līgas čempions tika noskaidrots finālčetrinieka turnīrā, kas no 8. līdz 10.jūnijam notika «VTB Ledus pilī», Maskavā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startēja kopumā deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala «Himki» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu