Timmas un Mālmanņa pārstāvētā «Baskonia» iekļūst Spānijas čempionāta finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas «Kirolbet Baskonia» komanda svētdien sasniedza Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) finālu, kur tā cīnīsies pirmo reizi kopš 2010.gada.

«Kirolbet Baskonia» svētdien viesos sīvā pusfināla mačā pagarinājumā ar rezultātu 88:82 (21:16, 23:18, 15:19, 17:23, 12:6) uzvarēja Barselonas «Lassa» komandu, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-1.

Timmas sērijas uzvarošajā mačā izcēlās ar 11 punktiem, bet Mālmanis laukumā nedevās.

«Lassa» komandas sistēmā šosezon bija Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, kurš gan ar komandu «play-off» mačos nebija, jo šobrīd ASV gatavojas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

Vitorijas komanda finālā tiksies ar ULEB Eirolīgas čempioni Madrides «Real», kas pusfinālā ar 3-0 uzvarēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas «Herbalife» komandu.

Vitorijas komanda 2010.gadā kļuva par Spānijas čempioni, pirms tam titulus izcīnot arī 2002. un 2008.gadā.

Svētdien aizvadītajā mačā Timma spēlēja 28 minūtes un 30 sekundes, trāpot trīs no astoņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, kas deva astoņus efektivitātes rādītāja punktus.

Savukārt Mālmanis laukumā svētdien nedevās, lai gan bija «Kirolbet Baskonia» pieteikumā.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem izcēlās Tornike Šengelija, bet «Lassa» rindās Tomā Ertels guva 16 punktus.

Vitorijas komanda pēc puslaika bija vadībā ar 44:34, un vēl pēdējā ceturtdaļā bija priekšā ar 70:59, tobrīd līdz pamatlaika beigām atliekot vien piecām minūtēm. Vēl 42 sekundes pirms sirēnas «Kirolbet Baskonia» komandai bija pārsvars 75:70, tomēr «Lassa» spēja atspēlēties un pamatlaikā panākt neizšķirtu 76:76.

Pagarinājuma sākumā Barselonas komanda bija vadībā arī ar 80:77, taču turpinājumā viesi veica izrāvienu 11:2, svinot uzvaru mačā un visā sērijā.

Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā «Kirolbet Baskonia» ieguva otro vietu, kamēr «Lassa» bija trešā.

Ceturtdaļfinālā «Kirolbet Baskonia» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzveica Malagas «Unicaja» klubu, bet «Lassa» bez Kuruca palīdzības ar 2-1 pārspēja Andoras «Morabanc».

Tikmēr otrā ACB izslēgšanas turnīra pusfinālā Madrides «Real» ar 3-0 uzveica Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas «Herbalife».

«Herbalife» ceturtdaļfinālā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni «Valencia Basket», sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-1. Savukārt Madrides «Real» ar 2-0 pieveica Tenerifes «Iberostar».

Savukārt no latviešu pārstāvētajiem klubiem izslēgšanas turnīru nesasniedza Fuenlavradas «Montakit», kuru pārstāvēja Rolands Šmits, Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas «Monbus Obradoiro», Badalonas «Divina Seguros Joventut», kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, un pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas «Tecnyconta».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu