Latvijas 3x3 basketbolisti PK ceturtdaļfinālā zaudē Polijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Agnis Čavars (no kreisās), Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars (no kreisās), Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola izlase, kurā spēlēja Nauris Miezis, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, otrdien Filipīnu galvaspilsētā Manilā cieta zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules kausa (PK) izcīņas ceturtdaļfinālā pret Poliju, noslēdzot dalību turnīrā.

Latvijas basketbolisti zaudēja ar rezultātu 15:21.

Jau no spēles sākuma pārsvars piederēja Polijai, kas panāca vadību 4:2, bet pēc tam bija priekšā jau ar 12:3, vēlāk panākot arī 16:6. Beigās latvieši starpību samazināja līdz 15:19, tomēr no zaudējuma izvairīties nespēja.

Polija pusfinālā tiksies ar Serbiju, kas citā ceturtdaļfināla mačā ar 21:8 sagrāva Mongoliju. Vēl divas pusfinālistes noskaidrosies Slovēnijas un Ukrainas, kā arī Kanādas un Nīderlandes dueļos.

Priekšsacīkstēs Latvijas basketbolisti D apakšgrupā guva četras uzvaras tikpat cīņās, izcīnot pirmo vietu grupā.

Vispirms piektdien Latvijas 3x3 basketbola izlase ar 21:18 pārspēja Ukrainu, bet pēc tam pārliecinoši ar 22:13 uzveica arī Jordāniju. Savukārt svētdien Latvija sīvā cīņā ar 21:19 uzvarēja Horvātiju, nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs, bet grupu turnīru vēlāk noslēdza ar graujošu uzvaru 21:11 pret Nigēriju.

Turnīrā Latvijas komanda bija izlikta ar ceturto numuru, bet Polijai ir septītais numurs.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū «Challenger» sērijas turnīros, izcīnot trešo vietu Dienvidkorejā un uzvarot Ķīnas pilsētā Naņdzjiņā. Maijā tika izcīnīta trešā vieta sacensībās Maskavā. Šajos turnīros savainojumu ārstējušā Krūmiņa vietā spēlēja Mārtiņš Šteinbergs.

Savukārt pagājušajā nedēļā «Challenger» sērijas turnīrā Nīderlandes pilsētā Hāgā Krūmiņš atgriezās ierindā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, komandai izcīnot trešo vietu.

Latvijas vīriešu izlase Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā startēja otro reizi. Pirms sešiem gadiem Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Mizis un Ervīns Jonāts piecās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un grupā ieņēma piekto vietu, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 «Challenger» turnīri, deviņi «Masters» turnīri, kā arī Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu