NBA drafta prognozes. Kādas izredzes ir Kurucam?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medija portāls ESPN ziņo, ka šā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā latviešu basketbolists Rodions Kurucs varētu tikt izvēlēts, kā arī viņš tiek saukts par trešo labāko ārzemju spēlētāju šajā draftā.

«20 gadus vecajam Kurucam ESPN paredz 39. izvēli draftā. Viņa augums, uzbrukuma prasmes un daudzpusība ir ļoti piesaistoša daudzām NBA komandām,» izteicies ESPN žurnālists Džonatans Givonijs.
ESPN ziņo, ka daudzi komandu skauti Kurucu uzskatot par trešo labāko ārzemnieku šajā NBA draftā.

Kurucam ir vēl viena gada līgumsaistības ar spāņu basketbola klubu «Barcelona», tādēļ noteiktā lielā izpirkuma maksa varētu sagādāt basketbolistam problēmas doties uz NBA.

Savukārt The Athletic portāls ziņo, ka Kurucam būtu nepieciešams pavadīt vēl laiku Eiropā, lai labāk varētu sagatavoties NBA līmenim.

«Viņš ir atlētisks, labi punktu gūšanas instinkti, labs dribls un metiens no distances. Aizsardzībā viņš labi kustas, un viņa augums ļauj komandai būt daudzpusīgākai. Pagaidām tas viss gan ir tikai teorētiski, jo Kurucs vēl nav parādījis, uz ko ir spējīgs augstā līmenī Eiropā. Līdz tam par viņu ir grūti runāt kā gatavu NBA spēlētāju,» ziņo The Athletic.

Arī Sports Illustrated ziņo, ka latvieti varētu izvēlēties ar 39. numuru. Interesanti, ka tieši šī izvēle pieder Filadelfijas «76ers» komandai, kura pagājušajā vasarā no Orlando «Magic» ieguva tiesības uz latviešu basketbolistu Anžeju Pasečņiku.

Par talantīgāko eiropieti 2018. gada NBA draftā tiek uzskatīts slovēnis Luka Dončičs, kurš ULEB Eirolīgas regulārajā sezonā vidēji spēlē iemeta 16 punktus, savāca 4,8 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja 4,3 rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot nepilnas 26 minūtes. Tieši pateicoties Dončiča sniegumam, «Real» komanda izcīnīja Eirolīgas titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu