Dāvis Bertāns palīdzēs Latvijas basketbola izlasei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Spēka uzbrucējs Dāvis Bertāns nākamnedēļ iesaistīsies Latvijas basketbola valstsvienības treniņos, gatavojoties 25. jūnijā «Arēnā Rīga» paredzētajai spēlei ar Krievijas izlasi un Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra cīņām izbraukumā ar Zviedrijas (28. jūnijā Stokholmā) un Ukrainas (1. jūlijā Kijevā) komandām, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Bertāna spēlēšana izlasē bija atkarīga no apdrošināšanas nosacījumiem. Pērn apdrošināšanas summa, lai Bertāns varētu spēlēt Eiropas čempionātā, bija aptuveni 35 000 eiro. Līdzīga summa paredzēta arī šogad apdrošināšanas segšanai.

«Gatavošanās posms būs ļoti īss, tāpēc svarīgi īsā laikā saliedēties vienotā komandā. Un jābūt ļoti labai aizsardzībai. Ja noturēsim pretiniekus zem 70 punktiem, būs labas iespējas uzvarēt,» sacīja Bertāns, kurš iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sanantonio «Spurs».

Pirmdien, 25. jūnijā, – pirmajā darba dienā pēc Jāņiem – plkst.19 «Arēnā Rīga» Latvijas basketbola valstsvienība aizvadīs šovasar vienīgo spēli savu skatītāju priekšā. Pretinieki – Krievijas izlase, kas 2017. gada Eiropas čempionātā tika uzvarēta, tomēr noslēguma tabulā apsteidza mūsu komandu (4. un 5. vieta).

B apakšgrupā pēc četrām spēļu kārtām Ukraina izcīnījusi trīs uzvaras, Turcijai un Latvijai ir pa diviem panākumiem, bet Zviedrija cietusi trīs zaudējumus četros mačos.

FIBA Pasaules kausa 2019 kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī: Turcija - Latvija 85:73, Zviedrija - Ukraina 76:84
  • 26. novembrī: Latvija - Zviedrija 82:73, Ukraina - Turcija 60:67
  • 23. februārī: Latvija - Ukraina 68:82, Zviedrija - Turcija 59:58
  • 26. februārī: Latvija - Turcija 79:70, Ukraina - Zviedrija 77:66
  • 28. jūnijā: Zviedrija - Latvija, Turcija - Ukraina
  • 1. jūlijā: Ukraina - Latvija, Turcija - Zviedrija

Grupas trīs labākās komandas Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā tiksies ar A apakšgrupas trim labākajām komandām - Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija.

Trīs no sešām komandām, kuras būs labākās kvalifikācijas otrajā posmā, izcīnīs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019. gada rudenī risināsies Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu