Nākamajā sezonā nenotiks Baltijas Basketbola līgas čempionāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Nākamajā sezonā nenotiks Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionāts, vēsta Lietuvas basketbola žurnālists Donats Urbons.

Kā trešdien Lietuvas žurnālistiem apstiprinājis Lietuvas Basketbola līgas (LKL) prezidents Remīgijs Milašis, tad līgas darbība ir apturēta un nākamajā sezonā turnīrs nenotiks.

BBL čempionāts noticis kopš 2004./2005. gada sezonas. Par šā turnīra uzvarētājiem 13 reizes kļuvuši Lietuvas klubi, bet 2013.gadā čempionu titulu izcīnīja «Ventspils».

Šonedēļ Latvijas Basketbola savienība (LBS) ar saviem igauņu kolēģiem panāca principiālu vienošanos par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi. Abas puses nolēmušas turpināt intensīvu darbu pie dažādu praktisku jautājumu risināšanas, piemēram, leģionāru limita un izspēles kārtības.

Plānots, ka turnīrā piedalīsies kopumā 16 komandas - pa astoņām no Latvijas un Igaunijas. Pagaidām izspēles kārtība vēl ir projekta stadijā, tomēr pagaidām iecerētais paredz, ka regulārajā čempionātā tiks aizvadīti divi apļi, katrai vienībai aizvadot 30 mačus, bet izslēgšanas sacensībās iekļūs astoņas labākās.

Pēdējos gados BBL čempionāts bija zaudējis savu prestižu, jo tajā kopš 2012./2013.gada sezonas nepiedalījās labākie Lietuvas klubi Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos rytas», kā arī daudzkārtējā Latvijas čempione «VEF Rīga» un igauņu labākais klubs «Kalev»/«Cramo». Jau iepriekšējā sezonā BBL pamatturnīrā nepiedalījās arī citas Baltijas valstu komandas, kuras startēja Eirokausos, tomēr pērn tās pieslēdzās izslēgšanas spēlēm, bet šajā sezonā tas vairs nenotika.

Šosezon par BBL čempioniem kļuva Pasvāles «Pieno žvaigždes», kuras rindās spēlēja Latvijas izlases basketbolists Artūrs Ausējs, kamēr otro vietu ieguva Latvijas klubs «Jūrmala».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu