Timma gūst 12 punktus un sekmē uzvaru Spānijas finālsērijas pirmajā mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma trešdien guva 12 punktus, palīdzot Vitorijas «Kirolbet Baskonia» komandai, kuru pārstāv arī Rinalds Mālmanis, ar uzvaru sākt Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) finālu pret šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempioni Madrides «Real».

Vitorijas komanda, ACB finālā spēlējot pirmo reizi kopš 2010.gada, trešdien viesos guva uzvaru ar rezultātu 94:90 (19:17, 20:22, 28:19, 27:32), sērijā līdz trim uzvarām panākot vadību 1-0.

«Kirolbet Baskonia» lielāko spēles daļu bija vadībā, taču divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja ar 79:82. Tomēr tad viesi veica izrāvienu 11:2, no kura «Real» vairs neatguvās.

Timma spēlēja 28 minūtes un 58 sekundes, trāpot trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja vienu pārkāpumu, kas viņam deva septiņus efektivitātes rādītāja punktus.

Savukārt Mālmanis spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Uzvarētājiem Luka Vildoza guva 16, bet Vensāns Puarjē 13 punktus, kamēr «Real» rindās ar 20 punktiem izcēlās Džeisijs Kerols, bet Serhio Ļuļs pievienoja 14 punktus.

Jāpiebilst, ka spēli klātienē vēroja arī Latvijas basketbola lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Sērijas otrā spēle piektdien atkal notiks Madridē.

Pusfinālā «Kirolbet Baskonia» ar 3-1 uzvarēja Barselonas «Lassa» komandu, kurai nepalīdzēja šīs vienības sistēmā esošais Rodions Kurucs. Tikmēr Madrides «Real» pusfinālā ar 3-0 uzvarēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas «Herbalife» komandu.

Vitorijas komanda 2010.gadā kļuva par Spānijas čempioni, pirms tam titulus izcīnot arī 2002. un 2008.gadā.

Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā «Kirolbet Baskonia» ieguva otro vietu, kamēr «Real» bija pirmajā vietā, maijā uzvarot arī ULEB Eirolīgā.

Ceturtdaļfinālā «Kirolbet Baskonia» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzveica Malagas «Unicaja» klubu, bet Madrides «Real» ar 2-0 pieveica Tenerifes «Iberostar».

Vēl no latviešu pārstāvētajiem klubiem izslēgšanas turnīru nesasniedza Fuenlavradas «Montakit», kuru pārstāvēja Rolands Šmits, Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas «Monbus Obradoiro», Badalonas «Divina Seguros Joventut», kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, un pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas «Tecnyconta».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu