Porziņģa pārstāvētā «Knicks» aizvadīs NBA maču Londonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas «Knicks» 2019.gada janvārī Londonā aizvadīs regulārā čempionāta maču ar Vašingtonas «Wizards», vēsta līga.

Mačs slavenajā «O2» arēnā iecerēts 17.janvārī. Biļetes uz spēli var rezervēt interneta vietnē «londongame.nba.com».

Ņujorkas komandas zvaigznei Porziņģim februārī spēlē pret Milvoki «Bucks» plīsa ceļgala krusteniskās saites. Kā viņa atgriešanās laiks tika minētas šī gada beigas.

«Londonā aizvadām mačus jau gandrīz desmit gadus. Šajā laikā spēles un ar tiem saistītie pasākumi pielīdzināmi NBA Visu zvaigžņu spēles mērogam Eiropā. Līdzjutēji no visa kontinentā ierodas izbaudīt NBA basketbolu,» pauž NBA komisārs Edams Silvers.

«Knicks» basketbolistam Timam Hārdevajam junioram šī būs otrā spēle Londonā, jo pirms trim gadiem viņš Ņujorkas vienības sastāvā jau viesojās Lielbritānijas galvaspilsētā.

«Degu nepacietībā atgriezties Londonā. Iepriekšējā reizē izbaudījām spēli aizrautīgu līdzjutēju priekšā un tagad lūkojam aizvadīt vēl vienu maču aiz okeāna,» atzīmē Hārdevejs.

Tāpat gandarīts par spēlēšanu Londonā ir «Wizards» līderis Džons Vols.

«Tas būs liels gods - pārstāvēt «Wizards» komandas pirmajā spēlē Lielbritānijā. Nevaru sagaidīt tikšanos ar mūsu faniem Londonā,» saka Vols.

Par maču Londonā sajūsmu paudis arī futbola komandas «Chelsea» pussargs Edens Azārs. Beļģijas izlases kapteinis, tērpies Porziņģa kreklā, videosveicienā aicina apmeklēt viņa iecienītās komandas spēli Londonā.

Aizvadītajā sezonā NBA regulārā čempionāta maču Londonā aizvadīja Bostonas «Celtics» un Filadelfijas «76ers» komandas, uzvaru ar rezultātu 114:103 izcīnot bostoniešiem.

Mačs norisinājās NBA «Global Games» ietvaros. Londona ir vienīgā Eiropas pilsēta, kas uzņēmusi NBA regulārā čempionāta spēles un tur kopš 2011.gada notikuši astoņi šādi mači. Savukārt citos kontinentos NBA spēles uzņēmušas Japāna un Meksika.

Uz spēli «O2» arēnā, kurā ir apmēram 20 000 sēdvietu, biļetes tika izpirktas nepilnas stundas laikā. Dueli klātienē vēroja arī futbola un citu sporta veidu zvaigznes.

«Knicks» Londonā iepriekšējo reizi spēlēja pirms trim gadiem, kad vēl Porziņģis nebija draftēts, kamēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» regulārā čempionāta mačus Eiropā nav aizvadījusi, tomēr pirms gada nospēlēja maču Meksikā. «Knicks» šī būs trešā spēle Londonā, kamēr «Wizards» Lielbritānijas galvaspilsētā spēlēs pirmo reizi.

Porziņģis, kurš aizvadīja vien nedaudz vairāk kā pusi sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

«Knicks» aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu