Peiners parakstījis līgumu ar Eirolīgas vienību «Dariššafaka» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners parakstījis līgumu ar Turcijas klubu Stambulas «Dariššafaka», kas izcīnījusi tiesības nākamajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā, vēsta sportistu pārstāvošā aģentūra «Prime Athlete».

(Papildināts viss teksts.)

Līgums ar 27 gadus veco Peineru parakstīts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Nupat aizvadīto sezonu Peiners pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas «Lietkabelis», kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā. Jau iepriekš Latvijas basketbolists norādīja, ka nākamajā sezonā, visticamāk, spēlēs citā klubā.

Pagājušajā sezonā Peiners «Lietkabelis» sastāvā Lietuvas čempionātā 43 mačos vidēji laukumā pavadīja 24,8 minūtes, kuru laikā guva 12,2 punktus, atdeva 2,9 rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja trīs atlēkušās bumbas. Peiners sezonas laikā meta ar 51,2% precizitāti no spēles, kā arī realizēja 79,2% soda metienu.

Tikmēr Eirokausā Peiners caurmērā izcēlās ar 12,8 punktiem, 5,1 atlēkušo bumbu un 2,6 rezultatīvām piespēlēm.

2016./2017.gada sezonā viņš pārstāvēja Saloniku PAOK komandu, bet pirms došanās uz Grieķiju Peiners divas sezonas pārstāvēja Latvijas klubu «Ventspili». Tāpat viņš karjeras laikā spēlējis Ukrainas klubā «Mykolaiv» un pašmāju vienībā «Latvijas Universitāte».

«Dariššafaka» aizvadītajā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības nākamajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā.

Iepriekšējās divas sezonas «Dariššafaka» komandas galvenais treneris bijis Deivids Blats, bet viņam palīdzējis latviešu speciālists Oskars Ernšteins.

Trešdien «Dariššafaka» galvenā trenera amatā tika apstiprināts vietējais speciālists Ahmets Čaki.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu