Latvijas U-20 basketbolistes EČ mačā piedzīvo zaudējumu Ungārijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase svētdien Eiropas čempionāta augstākās divīzijas mačā ar rezultātu 51:66 (15:15, 9:16, 15:17, 12:18) zaudēja Ungārijas vienaudzēm.

Produktīvākā Latvijas izlases rindās bija Digna Strautmane, kura guva 13 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr ar desmit punktiem atzīmējās Aleksa Gulbe, kura pievienoja arī septiņas atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli.

Pretiniecēm 20 punktus guva Līvija Gerebena.

Spēles pirmajā ceturtdaļā cīņa bija līdzvērtīga, taču otrajā ungārietes ieguva septiņu punktu pārsvaru. Latvijai turpmāk neizdevās rezultātu izlīdzināt un pacīnīties par uzvaru.

Aigara Neripa vadītā Latvijas valstsvienībai C apakšgrupā vēl spēkosies arī ar Horvātijas vienaudzēm.

Pirmajā mačā Latvijas basketbolistes ar 70:62 pārspēja Polijas vienaudzes. Tikmēr Ungārija ar 86:51 sagrāva Horvātiju, kas būs Latvijas pretiniece pirmdienas mačā.

Sacensībās katra komanda aizvadīs trīs grupu turnīra mačus, bet vēlāk izspēlēs ceturtdaļfinālus par 1.-8. un 9.-16.vietu, pusfinālus un finālmačus. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas izlase sāka 11.un 12.jūnijā, kad tika aizvadītas divas spēles pret Krieviju. Abos dueļos Latvija zaudēja, bet vēlāk piedzīvoja neveiksmi arī pret Lietuvu. Jūnija otrajā pusē Latvijas komanda divos mačos spēkojās pret Baltkrieviju, vispirms piedzīvojot zaudējumu un vēlāk izcīnot uzvaru, bet vēlāk sekoja divi panākumi pārbaudes mačos pret Čehijas vienaudzēm.

Dažādu iemeslu dēļ Eiropas čempionātā nevarēs spēlēt piecas basketbolistes - Janeta Rozentāle, Marianna Kļaviņa, Sabīne Lipe, Laura Grabe, Anda Kuzmina, kurām būtu svarīga loma komandā.

Desmit basketbolistes jau iepriekš ir spēlējušas Eiropas jaunatnes čempionātos un Pasaules kausa izcīņās, tai skaitā trīs jau startējušas U-20 konkurencē. Rekordiste ir Digna Strautmane, kurai šis ir jau desmitais oficiālais jauniešu turnīrs un ceturtais U-20 čempionāts. Trešo turnīru jaunatnes izlasēs aizvada Ilze Nordena, bet Līga Astra Kalniņa Eiropas čempionātā spēlē pirmo reizi. Tikai sešas spēlētājas jau sasniegušas vecuma maksimālo robežu.

Komandas galvenajam trenerim Aigaram Neripam ir bagāta pieredze, vadot valstsvienību un jaunatnes izlases. Eiropas U-20 čempionātā viņam šis ir ceturtais starts pēc kārtas. Otro gadu viņa palīgs ir Guntis Endzels, bet ceturto gadu asistē Anita Mikāle.

Eiropas čempionāts Ungārijas pilsētā Šopronā ilgs līdz 15.jūlijam.

Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā pagājušajā gadā triumfēja Spānija, kas ir titulētākā komanda šajā turnīrā ar septiņām zelta medaļām. Savukārt Latvijas izlase ir izcīnījusi trīs bronzas medaļas, pēdējo iegūstot 2010.gadā, kad sacensības risinājās Latvijā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Maija Gertsone («Oachita Baptist University», NCAA), Nikola Ozola, Dinija Pāvelsone, Māra Mote, Luīze Šepte (visas - «TTT Rīga-Juniores»), Ilze Nordena («Latvijas Universitāte»), Aleksa Gulbe («TTT Rīga»), Digna Strautmane (Sirakjūsas Universitāte, NCAA), Līga Astra Kalniņa («St.John Fisher College», NCAA), Emīlija Krista Grava («Liepājas papīrs»/LSSS), Alise Markova, Kristiāna Sprudzāne (abas - «Rīgas Stradiņa universitāte»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu