Čempione Goldensteitas «Warriors» atalgo Keru ar jaunu līgumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pēdējo gadu spēcīgākais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Goldensteitas «Warriors» pagarinājis līgumu ar komandas galveno treneri Stīvu Keru.

Keram no iepriekšējā līguma bija palikusi vairs tikai viena sezona, bet tagad ar 52 gadus veco speciālistu parakstīta jauna vienošanās. Lai arī darījuma detaļas netiek atklātas, viņš būs viens no pelnošākajiem treneriem līgā.

«Kera vadībā esam izcīnījuši trīs NBA čempiontitulus pēdējo četru gadu laikā, un viņa spēja attīstīties visās jomās ir galvenais iemesls mūsu panākumiem,» pauda «Warriors» ģenerālmenedžeris Bobs Maierss.

Vēl 2014.gadā Kers noraidīja Ņujorkas «Knicks» piedāvājumu un parakstīja līgumu ar «Warriors» uz pieciem gadiem par kopējo summu 25 miljoni dolāru (21,5 miljoni eiro).

Kopš tā laika Oklendā bāzētais klubs kļuvis par vadošo spēku NBA. Iepriekš tikai leģendārajiem Filam Džeksonam un Džonam Kudlam bija izdevies savās pirmajās četrās sezonās izcīnīt trīs čempiontitulus.

Šo četru gadu laikā «Warriors» speciālista vadībā regulārajā čempionātā ir izcīnījusi 265 uzvaras un cietusi 63 zaudējumus, kas ir labākais rādītājs NBA vēsturē, ņemot vērā tieši šādu laika nogriezni. Savukārt izslēgšanas turnīrā gūtas 63 uzvaras un ciesti 20 zaudējumi - tā ir labākā uzvaru/zaudējumu attiecība starp treneriem, kuri savas komandas «play-off» vadījuši vismaz 25 mačos.

Savukārt spēlētāja karjeras laikā Kers piecreiz kļuva par NBA čempionu - trīsreiz tā laika leģendārās Čikāgas «Bulls» sastāvā, kuru pārstāvēja arī Maikls Džordans, un vēlāk divreiz Sanantonio «Spurs» rindās.

Kers 2015./16.gada sezonā, trenējot Goldensteitu, uzstādīja rekordu visvairāk izcīnīto uzvaru ziņā regulārajā sezonā. 73 uzvaras 82 mačos kļuva par NBA rekordu, bet iepriekšējais rekords piederēja «Bulls», kas bija guvusi 72 panākumus 1996.gadā, tobrīd Keram šo komandu pārstāvot kā spēlētājam.

Šosezon par NBA čempioniem otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā tika kronēti «Warriors» basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-0 pārliecinoši apspēlēja Klīvlendas «Cavaliers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu