«Raptors» maiņas darījumā iegūs Lenardu; Derozens pārceļas uz «Spurs»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix/TVNET

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Sanantonio «Spurs» un Toronto «Raptors» vienojušās par maiņas darījumu, kurā galvenās figūras būs Kavai Lenards un Demars Derozens.

Pēc ASV medija ESPN pieejamās informācijas Lenards uz «Raptors» pārcelsies kopā ar Deniju Grīnu, kurš vēl jūnijā pagarināja līgumu ar «Spurs». Savukārt «Raptors» pretējā virzienā bez Derozana nosūtīs arī austrieti Jakobu Peltlu un 2019.gada pirmās kārtas drafta izvēli.

Aizvadītajā regulārajā sezonā aizsarga pozīcijā spēlējošais Grīns 70 mačos sakrāja vidēji 8,6 punktus, 3,6 atlēkušās bumbas un 1,6 rezultatīvās piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā piecos dueļos Grīns guva 4,2 punktus, 2,2 atlēkušās bumbas un 0,2 rezultatīvās piespēles.

Savukārt uzbrucējs Peltls pagājušajā sezonā neizlaida nevienu regulārā čempionāta maču, vidēji gūstot 6,9 punktus un sakrājot 4,8 atlēkušās bumbas, kā arī viņš veica 1,2 blokus vidēji mačā. Vēlāk izslēgšanas mačos Peltls sakrāja 5,4 punktus un četras atlēkušās bumbas.

Jau iepriekš par iespējamo maiņu ziņoja «Yahoo Sports», kā arī ietekmīgais ESPN apskatnieks Adrians Vojnarovsks. Paredzams, ka drīzumā maiņa tiks izziņota oficiāli.

Tiesa, Lenardam neesot ne mazākās intereses spēlēt Toronto komandā.

Jau labu laiku ir runas par Lenarda došanos prom no «Spurs», jo viņam ir nesaskaņas ar klubu. Spēlētājam līgums ar Sanantonio vienību ir vēl uz nākamo sezonu, tomēr ir liela varbūtība, ka viņš tiks aizmainīts, ko vēloties arī pats basketbolists.

Nākamā gada vasarā Lenards kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, kas viņam ļaus brīvi pievienoties jebkurai komandai, tāpēc šobrīd «Spurs» ir izdevība par viņu iegūt kādu citu spēlētāju.

Starp Lenarda kārotājiem ir vairāki klubi, tomēr pašlaik «Spurs» veicot nopietnas pārrunas ar «Raptors», lai, iespējams, noslēgtu vērienīgu darījumu, kas uz Sanantonio atvestu Derozenu.

Derozens jau vairākus gadus ir «Raptors» spilgtākais basketbolists, bet iepriekšējā sezonā viņš regulārajā čempionātā 80 spēlēs vidēji iemeta 23,0 punktus un veica 5,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam desmit spēlēs caurmērā 22,7 punkti un 4,0 rezultatīvas piespēles.

Visas savas deviņas NBA sezonas Derozens pavadījis «Raptors» komandā.

Tiesa, kā viens no lielākajiem trūkumiem Derozena arsenālā tiek minēta aizsardzība, kas «Spurs» komandā ierasti bijusi viena no panākumu atslēgām. Tāpat arī nav skaidrības, kāda būs basketbolista loma pēc Nika Nērsa stāšanās Toronto vienības galvenā trenera amatā.

Tikmēr Lenards iepriekšējos gados izveidojies par neapstrīdamu «Spurs» līderi. 2014.gadā Sanantonio klubs izcīnīja līdz šim savu pēdējo NBA čempiontitulu, un tieši Lenards tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt pirms gada viņš bija viens no pretendentiem uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu, bet vidēji mačā basketbolists iemeta 25,5 punktus.

Iepriekš Ziemeļamerikas mediji tieši arī norādījuši basketbolista pārstāvju ietekmi, jo viņi vēlas Lenarda pārcelšanos uz lielāku pilsētu, kas dotu lielākus ienākumus arī no reklāmām.

«Spurs» komandā iepriekšējās divas sezonas pavadīja arī latvietis Dāvis Bertāns, kurš ar klubu nupat noslēdza jaunu divu gadu līgumu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu