Brieža pretinieks Huks: Es nepazīstu sāpes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas labākā boksera Maira Brieža nākamais pretinieks Marko Huks no Vācijas nepazīstot sāpes, taču to pašu viņš nevar teikt par latvieti, sacīja sportists.

Abi bokseri savā starpā 1.aprīlī cīnīsies Vācijas pilsētā Dortmundē. Šajā duelī sportisti sacentīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), kā arī par Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas pašlaik pieder Hukam.

«Man Brieža sitieni nenozīmēs sāpes. Tās es vispār nepazīstu. Tomēr tas pats nebūs ar manu pretinieku,» portāls «BoxingScene.com» citē Huka teikto.

Zīmīgi, ka savā iepriekšējā cīņā pret ukraini Dmitro Kučeru, kas tika aizvadīta novembrī, Huks lauza delnas kaulu, taču savainojums pašlaik ir sadzijis.

«Novembra cīņā bija pamatīgas sāpes, bet par padošanos it nemaz nedomāju,» atklāja Huks.

Huks norādīja, ka viņa kādreizējais treneris Uli Vegners licis uz sāpēm ringā paraudzīties citādākā veidā.

«Kad man cīņas laikā sāka sāpēt, Vegners man atgādināja īpašu sakāmvārdu, ka esmu indiāņu karotājs, kurš nepazīst nekādas sāpes. Tāpēc ir jāturpina cīnīties. Kā īstam indiāņu karotājam,» izteicās Huks.

Patlaban 32 gadus vecais Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Huks jeb Muamers Hukičs dzimis Serbijā, bet astoņu gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Vāciju, tiekot pie šīs valsts pilsonības.

Tikmēr 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Briedis ir obligātais pretendents uz WBC čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā, bet pašreizējais titula īpašnieks Tonijs Beljū no Lielbritānijas izvēlējies marta sākumā tikties ar tautieti Deividu Heju. Šai cīņai norisinoties smagsvaru kategorijas ietvaros, Beljū izcīnīja uzvaru.

WBC decembrī lēma par to, ka Beljū ir saglabājis WBC pasaules čempiona jostu, kas viņam ļaus pēc cīņas smagsvaru kategorijā ar Heju atgriezties pirmajā smagajā svarā un aizvadīt cīņu ar Brieža un Huka dueļa uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu