Briedis: Pat akmeni var pāršķelt uz pusēm, atrodot vājo punktu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jebkurš spēcīgs pretinieks ir uzveicams, ja izdodas atrast viņa vājo punktu, piektdien pēc atklātā treniņa teica Latvijas bokseris Mairis Briedis, kuram nākamajā nedēļā paredzēta Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona titula cīņa ar Vācijas bokseri Marko Huku.

Abi bokseri savā starpā 1.aprīlī cīnīsies Vācijas pilsētā Dortmundē. Šajā duelī sportisti sacentīsies par WBC pagaidu čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, kā arī par Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas pašlaik pieder Hukam.

Šonedēļ Huks izteicās, ka nepazīstot sāpes, taču to pašu viņš nevarot teikt par Briedi.

Mairis Briedis aizvada atklāto treniņu

«Bija smaga nometne, bet tā jābūt, lai cīņā būtu vieglāk. Varbūt arī viņš nezina sāpes, kā pats saka, bet pat akmeni var pāršķelt uz pusēm, atrodot vājo punktu. Būs jāmeklē viņa vājie punkti,» žurnālistiem teica Briedis.

Latvijas bokseris, kurš allaž bijis ieturēts savos izteicienos, februāra sākumā atzīmēja, ka «ja Huks cīnīsies netīri, viņam vajadzēs atbildēt desmitkārtīgi. Atceroties Evandera Holifīlda un Maika Taisona cīņā, nenokodīšu daļu auss, bet nokodīšu to visu,» toreiz teica Briedis.

«Mani izteikumi par auss nokošanu, ja cīnīsies netīri, bija mājiens tiesnešiem un pašam Hukam. Mēs boksēsim klasisko boksu, bet esam gatavi, ka viņš cīnīsies netīri. Jebkuram cilvēkam, uzsitot pa pakausi, tiek traumēts vestibulārais aparāts,» savus izteikumus skaidroja Briedis.

Tāpat latviešu bokseris neslēpj, ka Vācijā viņam būs neliela psiholoģiskā spriedze.

«Nezinu cik daudz latviešu būs, bet jebkurš, kurš tur atradīsies vai skatīsies cīņu televīzijā, man dos enerģiju. Esmu boksējies Vācijā, tomēr šī ir pasaules čempiona josta ar pasaules līmeņa bokseri, tā man būs liela atbildība,» stāstīja Briedis.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Tikmēr viņa vienaudzis Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Huks jeb Muamers Hukičs dzimis Serbijā, bet astoņu gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Vāciju, tiekot pie šīs valsts pilsonības.

Briedis ir obligātais pretendents uz WBC čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā, bet pašreizējais titula īpašnieks Tonijs Beljū no Lielbritānijas izvēlējies marta sākumā tikties ar tautieti Deividu Heju. Šai cīņai norisinoties smagsvaru kategorijas ietvaros, Beljū izcīnīja uzvaru.

WBC decembrī lēma par to, ka Beljū ir saglabājis WBC pasaules čempiona jostu, kas viņam ļaus pēc cīņas smagsvaru kategorijā ar Heju atgriezties pirmajā smagajā svarā un aizvadīt cīņu ar Brieža un Huka dueļa uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu