Bukmeikeri: Briedis gūs uzvaru pār Huku ar nokautu 

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 1. aprīlī Dortmundē karjeras nozīmīgāko cīņu aizvadīs Mairis Briedis, tiekoties ar titulēto Marko Huku no Vācijas. Saskaņā ar sporta totalizatora 11.lv prognozēm izteikts dueļa favorīts ir Briedis, latvieša uzvaras iespējas vērtē ar 64% varbūtību (1,45 likmes koeficients), TVNET informēja bukmeikeri.

Pirmos koeficientus izlikām jau drīz pēc tam, kad tika izziņots šis mačs, un tobrīd mūsu vērtējums bija 50 pret 50,» stāsta 11.lv totalizatora vadītājs Toms Piliksers. «Tomēr, tuvojoties cīņas datumam, pamazām prognozes nosliecas par labu Briedim, kurš ir aizvadījis pamatīgu gatavošanās darbu un apņēmības pilns izcīnīt skaļāko titulu karjerā.»

Mačā tiks noteikts Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona un Huka rīcībā esošās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempionu jostu liktenis. Lai arī 32 gadus vecais Huks ir Brieža vienaudzis, viņam ir krietni lielāka pieredze profesionālajā boksā – 44 cīņas, no kurām 40 gūta uzvara. Tāpat vācietis ilgstoši ir bijis prestižās Pasaules Boksa organizācijas (WBO) titula īpašnieks.

Runājot par paša mača gaitu, 11.lv prognozē vismaz deviņu raundu cīņu (60% iespējamība jeb likmes koeficients 1,55) un Brieža uzvaru ar nokautu vai tehnisko nokautu (36%/2,25). Tiesa, gana liela iespējamība tiek atvēlēta arī Huka uzvarai pēc punktu skaita (25%/3,25). Mazāk ticami scenāriji ir Brieža uzvara pēc punktiem, Huka uzvara ar nokautu vai neizšķirts.

«Patīk mums vai ne, bet Huka vārds boksa pasaulē komentārus neprasa un mačs notiek Vācijā, kas nozīmē, ka situācijā, ja mača liktenis būs atkarīgs no tiesnešu lēmuma, Briedis nebūs labvēlīgā pozīcijā,» skaidro Piliksers. «Attiecīgi uzvara ar nokautu ir drošākais veids, kā gūt panākumu cīņā. Savukārt, ja cīņas liktenis būs atkarīgs no tiesnešu saskaitītajiem punktiem, tad līdzīgas cīņas gadījumā priekšrocība būs Hukam.»

Profesionālajā boksā Briedis ir aizvadījis 21 cīņu un visās guvis pārākumu, tai skaitā 18 tika pabeigtas ar nokautu. Mačs pret Huku sāksies 1. aprīlī plkst. 19:30 «Westfalenhallen» arēnā, un sagaidāms, ka to klātbūtnē vēros aptuveni 1000 Latvijas līdzjutēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu