Briedim šovakar karjeras nozīmīgākā cīņa. Latvija ar tevi, Mairi!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/Jānis Škapars/TVNET

Savas karjeras nozīmīgāko cīņu šovakar Dortmundē (Vācija) aizvadīs Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, kurš cīņā par Pasaules Boksa padomes (WBC) jostu spēkiem mērosies ar vietējo sportistu Marko Huku. Cīņai līdzi varēs sekot no plkst. 20 tiešraidē «Lattelekom» televīzijas kanālā «Best4Sport TV».

Uz Dortmundi Briedis un viņa komanda devās pirms nedēļas. Pēc intensīviem treniņiem Rīgā gatavošanās cīņai turpinājās arī Vācijā.

Brieža treneris Sandis Kleins sarunā ar medijiem izteicās, ka Latvijas labākais bokseris ir lieliskā sportiskā formā un, ja Mairis neatkārtos iepriekš pieļautās kļūdas, tad Hukam uz ringa dēļiem vajadzētu krist līdz sestajam raundam.

«Šis sagatavošanās posms bijis smagākais vēsturē, jo zinājām, uz ko gatavojāmies. Paldies Hukam, ka piekrita cīņai, jo Beljū [Tonijs] mēģināja izvairīties no mums. Arī Huks bija ieradies ASV uz organizācijas konvenciju, un tajā vienojāmies,» piektdien pēc atklātā treniņa žurnālistiem stāstīja Kleins.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Brieža treniņnometne ilga desmit nedēļu garumā.

«Sākumā bija apjoma darbi gan citos veidos, kā uzlabot fizisko sagatavotību, gan arī vienkārši cīnījāmies divas stundas, neskaitot raundus, kamēr sanāk lietas, kuras nesanāk. Kādreiz latvieši ar mums neboksējās, tagad pretī bija Nikolajs Grišuņins, Ričards Bolotņiks un vēl viens jaunais talants. Bija iespējas atstrādāt daudzas lietas jau pirms noslēdzošajām divām nedēļām, kad sparingā pretim nāca ārzemnieki. Vienu no sparinga partneriem gan aizsūtījām mājās jau pirmajā nedēļā, jo viņš nebija gatavs, piekūstot divos raundos.

Pēdējās divās nedēļās esam noboksējuši 94 raundus, bet kopā visā nometnē ir ap 140, iepriekš tik daudz nav bijis,» skaidroja Kleins.

Bukmeikeri par izteiktu cīņas favorītu uzskata Briedi.

«Mēs koncentrējāmies psiholoģiskajam cīņas aspektam, jo Mairim šī būs nozīmīgākā cīņa līdzšinējā karjerā. Citādā ziņā gatavošanās bija ierastā rutīna. Katra no iepriekšējām cīņām Mairim bija arvien nozīmīgāka, viņš šos pārbaudījumus izturēja ļoti labi, tāpēc nešaubos, ka sestdien būs gatavs,» norādīja Brieža menedžeris Alberts Hačaturovs jeb Als Siesta.

«Jo vairāk gatavojies smagai cīņai, jo vieglāka tā būs. Esmu pārliecināts par sevi un apzinos, ka esmu labākais no mums abiem,» atzīmēja Huks.

Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Huks jeb Muamers Hukičs dzimis Serbijā, bet astoņu gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Vāciju, tiekot pie šīs valsts pilsonības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu