Boksa leģenda Formens paredz Džošua uzvaru pār Kļičko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Entonijs Džošua aprīļa beigās gaidāmajā boksa smagsvaru cīņā uzvarēs Vladimiru Kļičku, uzskata leģendārais bokseris Džordžs Formens.

Abi bokseri savstarpējo dueli par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām aizvadīs 29.aprīlī Vemblija stadionā.

«Ja es būtu spēlmanis, liktu uz Džošua uzvaru. Līdz ar to es viņu uzskatu par favorītu. Tomēr Kļičko prot uzvarēt un izmantot savu augumu. Tā būs sarežģīta cīņa,» Vācijas laikrakstam «Bild» teica patlaban 68 gadus vecais Formens.

Pašlaik 27 gadus vecais Džošua 2012.gadā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs, bet kopš tā laika profesionālajā karjerā viņš visas 18 cīņas noslēdzis ar priekšlaicīgu uzvaru.

Tikmēr šobrīd 41 gadus vecais Kļičko pirms dueļa ar Fjūriju zaudējuma garšu nebija izjutis 11 gadus. Ukrainas bokseris karjeras laikā piedalījies 68 cīņās, triumfējot 64 no tām, turklāt 54 panākumus izcīnījis ar nokautu.

«Ja Kļičko atkal uzvarēs - ak mans dievs, tik iedomājieties to! Ja viņš uzvarēs, boksa pasaule tiks apgāzta vēkšpēdus,» atzīmēja Formens.

Formens par pasaules čempionu smagsvariem kļuva 45 gadu un 299 dienu vecumā, kas vēl joprojām ir nepārspēts rekords.

«Domāju, ka mans rekords tiks pārspēts, jo kaut kur pasaulē vienmēr ir 45-46 gadus veci smagsvari, kas patiešām var boksēt,» secināja Formens.

Pēc boksa pasaules pieprasījuma Vemblija stadiona kapacitāte šim duelim palielināta no 80 000 līdz 90 000 skatītāju vietu.

Ja cīņu apmeklēs tik daudz skatītāju tas būs jauns Lielbritānijas pēckara rekords. Pašlaik tas pieder brita Karla Froča un amerikāņa Džordža Grova duelim supervidējā svarā, kad šie sportisti 2014.gadā tajā pašā Vemblijā sacentās par tituliem WBA un IBF vērtējumā.

Savukārt Lielbritānijas rekords ir tieši 90 000 skatītāju, kad 1939.gadā pirmā smagā svara kategorijā «Whie City» stadionā Londonā spēkojās Lens Hārvijs un Džoks Makevojs.

Džošau pašlaik pieder IBF un mazāk prestižās IBO pasaules čempiona jostas smagajā svarā, turklāt aprīlī abi bokseri cīnīsies arī par WBA titulu.

Ukrainis Kļičko 2015.gada novembrī zaudēja britu bokserim Taisonam Fjūrijam, šķiroties no IBF, WBA, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), IBO un žurnāla «Ring» čempiona jostām. Kļičko vēlējās revanša cīņu ar Fjūriju, tomēr brita karjera ir piedzīvojusi lejupslīdi, jo viņš cīnās ar atkarībām, tāpēc arī WBA un WBO čempiona jostas kļuvušas vakantas.

Jau pirms laika Fjūrijam tika atņemtas IBF un IBO čempiona jostas, kuras tagad pieder Džošua.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu