Briedis: Darīšu visu, lai parādītu Latviju pasaulei no labākās puses

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions Mairis Briedis savu nākamo cīņu varētu aizvadīt oktobrī vai novembrī. Šobrīd viņš atpūšas un rūpējas par savu veselību, bet jau paspējis noilgoties pēc sportošanas. Nepilnas piecas dienas pēc uzvaras pār Vācijas pārstāvi Marko Huku viņš vēl aizvien īsti nav aptvēris notikušo...

«Līdz galam vēl neesmu aptvēris, kas noticis, bet ar laiku...» sarunā ar LTV «Rīta Panorāma» sacīja Briedis. «Sagatavošanās periodā sports bija jau līdz kaklam, taču jau tagad atkal liekas - cik var neko nedarīt! Treneris vēl neļauj trenēties, vismaz nedēļa vēl jāatpūšas.»

Viņš atklāja, ka medicīniskās pārbaudes uzrādījušas ribas skrimšļa lūzumu, kas noticis cīņas laikā ar Marko Huku 12. raundā. «Gribēju ar tādu spēku iesist Hukam, ka pats sev pārlauzu ribas skrimsli. Ceru, ka drīz sadzīs un varēs atsākt trenēties ar pilnu sparu un gatavoties nākamajām cīņām.»

Atgriežoties Latvijā, viņš nebija gaidījis, ka lidostā «Rīga» būs tik daudz sagaidītāju.

«Diemžēl nesanāca pie katra cilvēka pieiet, jo nebijām gulējuši divas diennaktis. Gan jau tas laiks vēl pienāks,» teica Briedis.

«Labi, ka Dortmundē dzīvojām citā viesnīcā, ko viņi [Vācijas puse] nezināja. Citādi, domāju, būtu vēl vairāki nepatīkami pārsteigumi,» skaidroja Briedis. Viņa treneris Sandis Kleins iepriekš stāstīja, ka vācieši centušies darīt visu iespējamo, lai apgrūtinātu Brieža komandai dzīvi. Piemēram, ringā stūrī ticis novietots krēsls, no kura ārā izlīdusi nagla. Tāpat Hukam tiesneši atļāvuši cīnīties ar mazākiem cimdiem.

32 gadus vecais Briedis savas karjeras laikā aizvadījis 22 cīņas, visās gūstot uzvaru, turklāt 18 no tām ar nokautu.

Profesionāļa karjeras sākumā Briedis devies pie Huka kā sparinga partneris. «Tie bija mani pirmie sparingi. Devos pie pasaules čempiona. Toreiz es biju trīs raundu amatieru bokseris, bija pavisam savādāka sagatavošanās. Huks ir bīstams bokseris, bet nekas pārdabisks.»

«Divpadsmitajā raundā jau zinājām, ka esam pēc punktiem viņam priekšā. Turpināju darīt to, ko vienmēr daru. Neesmu Floids Meivezers, kas lēkā pēdējo raundu un tevi visa zāle izsvilps. Ja esi ringā, tad ir jācīnās. Pēdējo, čempiona raundu boksēju pat spēcīgāk, nekā treneris teica,» pastāstīja Briedis.

Pēc cīņas Briedis saņēmis apsveikumus, tostarp no amerikāņiem, kuri būtu gatavi organizēt latvietim cīņas.

Savu nākamo cīņu Briedis varētu aizvadīt oktobrī vai novembrī.

«Darīšu tik daudz, cik atļaus mana veselība, ķermenis. Darīšu visu, lai Latviju parādītu pasaulei no labākās puses,» sacīja Briedis.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu