Briedis: 12 raundā man salūza riba un pārlēca pāri otrai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions, latvietis Mairis Briedis sarunā ar TV6 raidījumu «Overtime» pastāstīja par savu nākotni un gūtajām traumām iepriekšējā cīņā pret Marko Huku.

Atgādināsim, ka Briedis 1.aprīlī Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām.

«Pilnībā neesmu apmierināts ar savu sniegumu,» TV6 raidījumā «Overtime» izteicās Briedis. «Ir daudzas lietas vēl jāpapildina. Līdz ideālam līmenim ir vēl jāstrādā un jāstrādā.»

Latviešu labākais bokseris pastāstīja par savainojumiem, ko guva, cīnoties ar Huku. «Piektajā, sestajā raundā man aizsita ciet diafragmu. Mans fizioterapeits Mareks Osovskis iemasēja vietā. Uzreiz varēju brīvāk kustēties un darboties. Tomēr 12 raundā, izdarot sitienu, man salūza riba un pārlēca pāri viena otrai. Tas notika pirmo reizi, taču arī pirmo reizi kļuvu par čempionu,» atminējās Briedis.

«Liekas, ka viss jau ir sasniegts - esmu kļuvis par pasaules čempionu, bet tā nav.

Tagad tikai viss sāksies. Tās lielās cīņas man vēl ir priekšā, jo pretinieki būs arvien spēcīgāki,» skaidroja sportists.

Latvijas bokseris arī salīdzināja boksa 12 raundus ar pusmaratonu. «Ja tev šajā maratonā vēl sistu ar koku pa muguru un seju, tad, iespējams, to varētu pielīdzināt vienu otram. To ir grūti salīdzināt. Skriešanā notiek cīņa ar sevi, bet boksā tu cīnies ar sevi un vēl pretinieku. Tā ir tā boksa specifika.»

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu