Cirkunovs pirms cīņas: Šoreiz būs vēl vairāk sviedru, asiņu un asaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas pussmagā svara jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonim Mihailam Cirkunovam nākamā UFC cīņa prasīs vēl vairāk sviedru, asiņu un asaru, lai viņš nopelnītu labāku vietu rangā, portālam «Dailystar.co.uk» atklāja cīkstonis.

Cirkunovs savu nākamo prestižās UFC organizācijas cīņu aizvadīs svētdien «Ericsson Globe» arēnā Stokholmā, kur viņam pretī stāsies Šveices sportists Volkans Ezdemirs.

Patlaban 30 gadus vecais Cirkunovs uzvarējis visās četrās UFC cīņās, turklāt neoficiāli viņš tiek uzskatīts par vienu no tiem cīkstoņiem, kurš nākotnē varētu pretendēt uz čempiona titulu savā svara kategorijā.

«Ja man izdosies uzvarēt Ezdemiru, tā būs piektā uzvaras pēc kārtas. Ja to paveikšu, ticu, ka pārējiem no manis vajadzēs uzmanīties.

Neesmu no tiem, kuriem paveicas vienu vai divas reizes. Nodošu ziņu visiem maniem nākamajiem pretiniekiem, lai no manis uzmanās - man ir plašs arsenāls un prasmes,» atzīmēja Cirkunovs.

Cirkunovs UFC rangā pussmagā svara kategorijā ieņem septīto vietu, kamēr Ezdemirs ir piektais.

«Šoreiz būs vēl vairāk sviedru, asiņu un asaru, lai nopelnītu labāku vietu rangā. Ko esmu pelnījis, to saņemšu. Ticu smagam darbam, un tas man sarūpē, ko vēlos,» uzsvēra Cirkunovs.

Patlaban 27 gadus vecais turku izcelsmes cīkstonis Ezdemirs ar iesauku «Brālēns» februārī debitēja UFC, ciešot zaudējumu Ovinsam Senprē.

«Kaut esmu pārliecināts par saviem spēkiem, nevaru neko sliktu teikt par Ezdemiru, jo viņam tomēr ir labāka statistika nekā man. Tāpat viņš ir cīnījies ar elites cīkstoni Senprē, kuru varēja arī uzveikt, par ko viņu cienu,» skaidroja Cirkunovs.

Pēc iepriekšējā līguma noslēgšanās ar UFC Cirkunovs kļuva par brīvo aģentu un varēja vienoties ar jebkuru citu cīņas organizāciju. Februārī organizācijas vadītājs Dana Vaits paziņoja, ka Cirkunovam un UFC nav izdevies panākt vienošanos par cīkstoņa līguma pagarināšanu ar organizāciju, tomēr marta sākumā abas puses atrada kopsaucēju.

«Jūtu, ka pamazām kļūstu atpazīstamāks. Visu dzīvi tam esmu strādājis. Domāju, ka esmu to nopelnījis ar smagu darbu,» uzsvēra Cirkunovs.

Divas dienas pēc cīņas Rīgā risināsies Cirkunova meistarklase.

Cirkunovs UFC debitēja 2015.gada augustā, bet savā līdz šim pēdējā cīņā šīs organizācijas paspārnē viņš decembrī jau pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzveica Ukrainas sportistu Ņikitu Krilovu.

Ieskaitot arī jauktās cīņas mākslas (MMA) sacensības, Cirkunovs uzvarējis astoņās cīņās pēc kārtas. MMA karjerā kopā viņš 15 cīņās guvis 13 uzvaras.

Cirkunovs pirms vairāk nekā 15 gadiem kopā ar vecākiem emigrēja uz Kanādu, kur dzīvo arī pašlaik, tomēr saikni ar Latviju nav zaudējis un, piemēram, par debiju UFC savā tvitera kontā paziņoja latviski.

Cirkunovs ir tikai otrais Latvijas cīkstonis, kurš noslēdzis līgumu ar UFC, - 1997.gadā zem šīs organizācijas karoga vienu dueli aizvadīja divkārtējais Eiropas čempions amatieru boksā Jurijs Vauļins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu