Ilgi gaidītā Meivezera un Makgregora cīņa notiks augusta beigās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/LETA/TVNET

Divpadsmitkārtējā pasaules boksa čempiona amerikāņa Floida Meivezera un jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigznes īra Konora Makgregora cīņa notiks 26. augustā, vēsta ASV mediji. To savos sociālo tīklu kontos apstiprinājuši arī abi sportisti.

«Tas ir oficiāli,» savā «Instagram» kontā vēsta Meivezers, kurš ievietojis cīņas informāciju ar norādītu datumu, kas ir 26. augusts. Savukārt Makgregors raksta «cīņa notiks».

Cīņa notiks Lasvegasā, kur arēnu pavisam nesen rezervēja Meivezeru pārstāvošā kompānija «Mayweather Promotions». Abi sportisti sacentīsies boksa ringā, aizvadot 12 raundus, un jau tagad itin droši var apgalvot, ka šī cīņa kļūs par vienu no ienesīgākajām boksa vēsturē, jo abu tikšanās izraisa milzu interesi.

28 gadus vecais Makgregors jau ilgāku laiku savus treniņus velta tikai boksa prasmju pilnveidošanai.

Gaidāmajā cīņā nekādi tituli netiks izcīnīti, taču abi dalībnieki pretendē uz milzu finansiāliem ieņēmumiem, jo šādai cīņai būtu milzīga televīzijas skatītāju auditorija maksas kanālos.

Presē ilgu laiku klīdušas runas par Meivezera un Makgregora iespējamo cīņu. Puses ilgi neesot spējušas vienoties par finansiālajiem nosacījumiem.

«Floids ir visu laiku izcilākais bokseris, bet Konors ir mūsu sporta meistars,» par gaidāmo cīņu sacīja prestižās UFC organizācijas vadītājs Dana Vaits. «Sākotnēji šķita, ka šo cīņu nebūs iespējams sarunāt, tomēr šādai grandiozai cīņai ir īstais laiks, tāpēc vienošanās ir panākta.»

Tikmēr Meivezera pārstāvis Leonards Elerbe norādīja, ka Meivezers piekritis atgriezties ringā pēc nepilnu divu gadu pārtraukuma, jo šī cīņa piedāvā labumus, ko nav iespējams ignorēt. «Ikreiz, kur Floids devās, viņam visi jautāja, vai notiks cīņa ar Makgregoru, tāpēc viss, par ko Floids pēdējā laikā domāja, - kā atgriezties ringā un sadot Konoram Makgregoram pa pakaļu,» norādīja Elerbe.

Patlaban 40 gadus vecais Meivezers profesionāla boksera karjeras laikā izcīnīja 49 uzvaras 49 cīņās, turklāt 26 gadījumos panākumu guva ar nokautu. Tikmēr Makgregors savā MMA karjerā izcīnījis 21 uzvaru 24 cīņās.

Laikraksts «Forbes» pavēstīja, ka par divām pēdējām cīņām Meivezers nopelnījis 300 miljonus dolāru (267 miljonus eiro), no kuriem 250 miljonus dolāru (223 miljonus eiro) mačā ar Pakiao.

Meivezers par boksera karjeras beigšanu pavēstīja esot pasaules čempiona jostas īpašnieks Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijās.

Tikmēr Makgregors savu pēdējo MMA cīņu aizvadīja 2016. gada novembrī. Īru sportists jau ir saņēmis boksera licenci Kalifornijā, bet viņam tāda ir jāsaņem arī Nevadā, kur notiks mačs pret Meivezeru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu