Arī Brieža pieveiktais Huks piedalīsies boksa supersērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī pazīstamais Vācijas bokseris Marko Huks piedalīsies īpašajā Pasaules boksa sērijas turnīrā, kur sacentīsies arī latvietis Mairis Briedis, paziņojuši rīkotāji.

Vēl tikai aprīlī Briedis cīņā par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā Vācijas pilsētā Dortmundē pēc punktiem pieveica Huku, sagādājot 32 gadus vecajam bokserim ceturto zaudējumu karjerā.

Kopumā Huks 45 cīņās uzvarējis 40 reižu, no tām 27 ar nokautu, četras reizes zaudējis un vienreiz cīnījies neizšķirti.

Līdz ar to tagad ir zināmi jau pieci no astoņiem šo sacensību dalībniekiem, jo Huks pievienojies WBC pasaules čempiona titula īpašniekam Briedim, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionam Muratam Gasijevam no Krievijas, bijušajam IBF/WBC čempionam Kšištofam Vlodarčikam no Polijas un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionam Junieram Dortikosam no Kubas.

Šīs boksa sērijas izloze notiks jūlijā Monako. Četri spēcīgākie bokseri, kurus izvēlēsies komisija, tiks izlikti pēc numuriem un rindas kārtībā varēs izvēlēties savu pretinieku ceturtdaļfinālam.

Sagaidāms, ka ceturtdaļfināli tiks aizvadīti septembrī/oktobrī, kamēr abi pusfināli notiks 2018.gada sākumā, bet fināls gaidāms 2018.gada maijā.

«Esmu saviļņots pievienoties boksa Čempionu līgai. Ilgajā boksa vēsturē vēl nekad nav bijis šāda veida turnīrs, kur piedalīsies astoņi augstākās klases bokseri, bet uzvarēs tikai viens,» sacensību rīkotāji citē Huka teikto

. «Nevaru vien sagaidīt, lai parādītu, ka esmu pats labākais no šiem čempioniem.»

«Mani neinteresē, pret kuru bokseri sākšu šo turnīru, jo visi pretinieki ir spēcīgi. Ja gribu būt labākais, man jāuzveic viņi visi,» uzsvēra Huks.

Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu