Pakiao ar strīdīgu tiesnešu lēmumu negaidīti zaudē WBO čempiona jostu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Slavenais filipīniešu bokseris Manijs Pakiao svētdien cieta negaidītu zaudējumu pret austrālieti Džefu Hornu, zaudējot čempiona jostu Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā pusvidējā svarā (līdz 66,7 kg).

Pirms šī dueļa 38 gadus vecais Pakiao tika uzskatīts par neapšaubāmu favorītu, lai gan Horns savas profesionālās karjeras laikā vēl ne reizi nebija piedzīvojis zaudējumu.

Tieši 29 gadus vecais Horns šo dueli uzsāka apņēmīgāk, tomēr visu cīņaslaiku aktīvāks bija Pakiao, kurš pretinieka virzienā raidīja vairākus bīstamus sitienus. Tomēr dueļa noslēdzošajos raundos austrālietis atguvās un izrādīja cienīgu uzvaru titulētajam pretiniekam, noslēgumā gūstot uzvaru pēc punktiem.

Duelim noslēdzoties pēc 12 aizvadītiem raundiem, tiesneši pēc punktiem par uzvarētāju pasludināja Austrālijas bokseri - 117:111, 115:113 un 115:113.

«Jutu, ka cīņas laikā Pakiao nespēja tikt galā ar distanci, kas bija starp mums. Centos neļaut viņam iejusties ritmā. Domāju, ka tas kopumā nostrādāja visu cīņas laiku,» pauda Horns, kurš ir par deviņiem centimetriem garāks nekā viņa svētdienas pretinieks.

Tikmēr Pakiao pēc cīņas atturējās runāt ar medijiem, norādot, ka viņam nepieciešama aprūpe brūcēm uz sejas.

Zīmīgi, ka pēc ESPN statistikas Pakiao pa pretinieku izdarīja 182 precīzus sitienus, kamēr Horns tikai 92.

Pēc dueļa Horns metās izaicināt slaveno amerikāni Floidu Meivezeru, taču šī dueļa norise ir maz ticama. Šonedēļ parādījās informācija, ka uzvaras gadījumā Pakiao nākamo cīņu varētu aizvadīt tieši pret šo ASV bokseri, tomēr tagad pēc neveiksmes nav zināma filipīnieša nākotne.

Pakiao ar Meivezeru cīnījās 2015.gada maijā. Abi bokseri aizvadīja visu laiku finansiāli ienesīgāko boksa cīņu, neveiksmi toreiz ciešot filipīnietim.

Pakiao karjeras laikā uzvarējis 59 no 68 cīņām, kamēr Horns triumfējis 17 no saviem 18 dueļiem, vienreiz cīnoties neizšķirti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu