Pakiao mudina «netaisnīgā» zaudējuma steidzamu izskatīšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Filipīniešu boksa leģenda Menijs Pakiao trešdien aicināja Pasaules Boksa organizāciju (WBO) pēc iespējas ātrāk izskatīt «netaisnīgo tiesnešu lēmumu» viņa zaudējuma cīņā par pasaules čempiona titulu pusvidējā (līdz 66,7 kg) svarā austrālietim Džefam Hornam.

Filipīnu Spēļu un izklaižu padome veikusi formālu ierosinājumu WBO izskatīt svētdien Brisbenā notikušās cīņas iznākumu.

«Man patīk bokss un nevēlos to redzēt mirstam netaisnīga tiesnešu lēmuma dēļ,» 38 gadus vecais Pakiao norādījis savā paziņojumā,

«Šo [tiesnešu] lēmumu esmu jau pieņēmis, taču kā [politiskam] līderim un tajā pašā laikā bokserim, man ir morāls pienākums saglabāt sportisko garu, patiesību un godīgumu publikas acīs,» paziņoja Pakiao, kurš pilda arī Filipīnu senatora pienākumus.

Savā 22 gadus ilgajā boksera karjerā Pakiao izcīnījis pasaules čempiona jostas astoņās svara kategorijās, kas nevienam citam nav bijis pa spēkam, tomēr pašlaik viņa karjera ir norietā. Vispirms Pakiao aicināja sarīkot revanša maču ar Fornu, bet pēc tam, ka «ļoti nopietni» apsvar domu vispār beigt karjeru,

Sākotnēji lielas cerības speciālistu vērtējumā nesaņēmušais 29 gadus vecais Horns aizvadītajā duelī pārsteidza ar agresivitāti un guva uzvaru pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

Nākamajā dienā sporta jautājumus pārvaldošā organizācija Filipīnās aicināja WBO sīki izskatīt ASV ringa tiesneša Marka Nelsona un ringa malās esošo tiesnešu darbību un, ja vajadzīgs, tos sodīt.

Otrdien WBO reaģēja uz to, savā «Twitter» kontā paužot, ka tiesnešu lēmumi nav maināmi, izņemot gadījumā, ja bijusi krāpšana vai likumpārkāpumi, kas šajā reizē nav novēroti. Taču līgumā par šo cīņu ir paredzēts revanša mačs, ja to nolems promouteri.

Lai gan sacījis, ka respektē cīņas iznākumu, Pakiao savos izteicienos noniecinājis Hornu: «Viņš nav labs cīnītājs, taču stiprs.»

Pakiao karjeras laikā uzvarējis 59 no 68 cīņām, kamēr Horns triumfējis 17 no saviem 18 dueļiem, vienreiz cīnoties neizšķirti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu