Briedis boksa supersērijas ceturtdaļfinālā tiksies ar kubieti Peresu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa sērijas turnīrā pirmā smagā svara kategorijā ceturtdaļfinālā tiksies ar Kubas bokseri Maiku Peresu, kurš agrāk cīnījās smagsvaros.

Sagaidāms, ka ceturtdaļfināli tiks aizvadīti septembrī/oktobrī, kamēr abi pusfināli notiks 2018.gada sākumā, bet fināls gaidāms 2018.gada maijā.

Četri spēcīgākie bokseri, kurus izvēlējās komisija, tika izlikti pēc numuriem un rindas kārtībā varēja izvēlēties savu pretinieku ceturtdaļfinālam. Briedim tika piešķirts trešais numurs un viņš izvēlējās Peresu.

Patlaban 31 gadu vecais Peress karjeras laikā izcīnījis 22 uzvaras, 14 no tām noslēdzot ar nokautu, vienu reizi cīnījies neizšķirti un cietis divus zaudējumus.

Peress ir 2004.gada pasaules junioru čempions. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja pirms mēneša, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015.gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

Tikmēr patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Briedis iepriekšējo dueli aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā. Briedis pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām.

Pirmais numurs tika piešķirts Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu jostas īpašniekam un 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempionam Oleksandram Usikam no Ukrainas, kurš pretiniekos izvēlējās Huku, kurš cīņā par WBC čempiona jostu piekāpās Briedim.

Ar otro numuru izlikts bija Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempions Murats Gasijevs no Krievijas, kuram pretiniekos būs bijušais IBF/WBC čempions Kšištofs Vlodarčiks no Polijas.

Savukārt ceturtais numurs tika iedots Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionam Junieram Dortikosam no Kubas, kuram pretiniekos palika krievs Dmitrijs Kudrjašovs, kurš ir obligātais pretendents uz Briedim piederošo WBC čempiona jostu.

Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu. Tāpat paredzams, ka viņš saņems WBA, WBC, WBO un IBF čempionu jostas pirmā smagā svara kategorijā.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu