WBO pēc analīzes Pakiao un Horna boksa mača iznākumu atzīst par korektu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tiesnešu lēmums cīņā, kurā austrāliešu bokseris Džefs Horns šokējoši pieveica slaveno filipīnieti Meniju Pakiao, bijis pareizs, pēc izpētes secinājusi Pasaules Boksa organizācija (WBO).

Vienpadsmitkārtējais pasaules čempions Pakiao mēneša sākumā zaudēja cīņu par pasaules čempiona nosaukumu pusvidējā svarā (līdz 66,7 kg), kas notika Brisbenā, pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu 117:111, 115:113, 115:113. Šis kļuva par vienu no lielākajiem pārsteigumiem jaunāko laiku boksa vēsturē.

Filipīnu valdība pieprasīja izskatīt trīs ringa malās esošo tiesnešu darbību. Vairāki komentētāji vērsa uzmanību, ka Pakiao izdarīja vairāk precīzu sitienu nekā 29 gadus vecais bijušais skolotājs Horns.

Tomēr WBO savā ziņojumā vēsta, ka trīs no pieciem tiesnešiem, vēlreiz pārskatot šo cīņu, atdeva uzvaru Hornam, viens Pakiao, un vēl viens saskaitīja neizšķirtu.

Sīkāk analizējot, WBO paziņoja, ka Horns simtprocentīgi uzvarēja 1., 6. un 12. raundā, ar 80 procentiem 2., 4. un 7. raundā un 60 procentiem 10. raundā. Tas nozīmē, ka Pakiao simtprocentīgi uzvarēja 3., 8. un 9. raundā, ar 80 procentiem - 5. raundā un 60 procentiem - 11. raundā. Aprēķinos tika ņemts vērā vidējais, kas nozīmēja, ka 100 procentiem atbilst uzvarēts raunds pēc trīs tiesnešu domām. «Var secināt, ka Pakiao bija pārāks piecos, kamēr Horns - septiņos raundos,» norādīts WBO paziņojumā.

WBO nav tiesību mainīt cīņas rezultātu, ja vien nav konstatēta krāpšanās vai likuma pārkāpumi.

Pakiao karjeras laikā uzvarējis 59 no 68 cīņām, kamēr Horns triumfējis 17 no saviem 18 dueļiem, vienreiz cīnoties neizšķirti.

Filipīnietis ir pirmais un vienīgais bokseris pasaulē, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu astoņās dažādās versijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu